2018-06-29
呢晚無人喺屋企食飯,一早搵定朋友陪我食飯,不过朋友收早但我就要加班,所以朋友就黎左接我收工再係附近睇下食咩我地見到有間新開既居酒屋~反正未試過又唔算多人等位,所以我地就決定一試地方間格企理唔迫峽,餐牌上亦有唔少選擇,價位唔高好親民,所以我地都揀左碗拉麵做主食之後再order左幾樣小食燒物share食先黎係我話要order既 海老惠方卷$68一客六件,每件都包有玉子、青瓜、漬物、蟹棒同吉列大蝦,先用上一層脆身既腐皮包住之後再用紫菜捲成,底部添有蛋黃醬同卜卜脆既飛魚籽,所以食落好香口,食到唔同既層次口感推薦推薦跟住就係我地所揀既串燒呢度既 燒牛柳串真心抵食,$38有兩大串,燒得剛好無過熟,牛粒唔韌但唔係用鬆肉粉“拿”到淋曬既感覺,加上醬汁混有黑胡椒同表面既炸蒜片,所以食落好惹味朋友話黎到居酒屋除左要點串燒之外就點都要叫返啲燒物,所以就發板嗌左一份 燒油甘魚鮫$78一客有三件燒後外皮脆 肉而嫩既魚鮫食落好滋味,沾上配有既酸汁更可帶出魚肉既鮮味之後我地既既拉麵都黎到啦我要個碗係 火炙牛拖羅拉麵$78(辛味噌另上)拉麵配有既溏心蛋有水準,做得一啲都唔hea而牛肉既份量都唔少,有6-8大塊!每一塊
先黎係我話要order既 海老惠方卷$68
推薦推薦
跟住就係我地所揀既串燒
之後我地既既拉麵都黎到啦
我要個碗係 火炙牛拖羅拉麵$78(辛味噌另上)
拉麵配有既溏心蛋有水準,做得一啲都唔hea
而牛肉既份量都唔少,有6-8大塊!每一塊都嫩腍帶牛香,加上微微既火炙後更為氛香絕對有驚喜
而朋友既 沾汁麵$75賣相都唔差,朋友話個豚角煮肥瘦適中而肉質尚算鬆化,質素唔差
當晚我地雖然無飲酒,但係就每人要左杯果味既烏龍茶$25,我要既係水蜜桃味,而朋友就要左巨峰個款,飲落清甜有茶香,唔係死甜,大大既一杯好解渴
呢晚我地所叫既野味道平均都唔錯,真心有驚喜呀之外值得一讚既係呢度既職員服務態度好好,超級友善,大大提升埋餐廳既cp值呀
食物質素:🤤🤤🤤+0.5 (5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)