2011-01-29 21 views
經過呢間野幾次, 次次見佢都無人, 都唔知佢點做生意. 尋日再度經過, LUNCH時間一個人都無, 一於試下.係門口睇佢個MENU, 一間無名小店, 一隻熱狗已經廿幾三十蚊. 真係想掉頭走. 到最後仍抱左一試既心態入去.叫左個泰式豬肉醬熱狗餐, 個CASHIER係一個死唔斷氣既後生女, 講野講比自己聽咁. 之後行去攞餐, 見到個廚師哥哥仔一手楂住包薯條拎出黎. 注意, 係好似拎啞令咁"楂"住, 或者可以叫"練"住. 我已經諗呢間野真係好唔注意衛生. 之後再見佢以同一方式"楂"住我隻熱狗, 而我隻熱狗當時係無野包住既, 而佢隻手亦無戴手套. 可謂零距離接觸. 雖然我唔算好講究衛生, 但係你作為一個食肆, 真係有啲唔理人客喎.對於食物質素真係普普通通, 但係一個熱狗餐, 加一個法式沙糖燉蛋, 要$45, 真係有啲貴.

2011-01-28
$45 (Lunch)