2011-08-12 191 views
$78 蕃茄凍湯入口微辣頗特別, 蟹肉不是很多,牛油果令到湯有少少CREAMY 感覺, 蕃茄湯清香但不是杰身那種蕃茄湯 這個青豆凍湯是....是日餐湯 $28, 我覺得冇乜特別,就是青豆湯的味, 但朋友話似牙膏$88 唔記得問侍應外面的酥是否由粉絲炸出來的, 蝦炸得火候剛好, 蝦肉新鮮, 沙律就在蝦下面, 份量一般, 沙律的菜新鮮, 調味汁好像是醋 (忘記了)$98 鵝肝煎得香口,外脆內軟, 配菜鮮嫩, 對龍珠果冇乜印象$138 鵪鶉肉質嫩但醃味偏淡, 如果喜歡濃味的人未必鐘意這個菜, 但個獻汁很清甜好味, 是由澳洲來的蕃薯打成的, 但最大敗筆是旁邊的炸蕃薯條很蕉而且帶苦味, 應該是炸得過左火位...可惜, 可惜$108 我自己很喜愛這個麵, 青醬雖然是冇味, 不似芝士蕃茄咁突出, 但淡味的青醬配咸味的芝士是很好的配搭安格斯肉眼配烤牛骨髓炒法豆 $178 肉眼煎得過左火, 燶,有少少UN, 配牛骨髓可能是因為賣相西班牙燒乳豬配焗甜菜頭長薯仔 $128 不過不失, 乳豬皮有些是脆但也有些淋左, 豬肉的咸味適中柑橙酒梳乎厘 $42 以這個價錢食到這個水準, 超
蟹肉牛油果西班牙蕃茄凍湯
青醬寬麵配火腿松子仁巴馬臣芝士
安格斯肉眼配烤牛骨髓炒法豆
西班牙燒乳豬配焗甜菜頭長薯仔
柑橙酒梳乎厘
柑橙酒梳乎厘 $42 以這個價錢食到這個水準, 超抵, 鬆軟, 有非常輕微的濕潤 酒香已在焗梳乎厘過程中''''輝發''' 所以入口不會飲酒咁,但酒香已輕輕滲在甜品
大黃芝士餅
大黃芝士餅 $42 中國人會將大黃用作藥材 但外國人會用作甜品制作方面, 其實芝士餅和大黃醬入口冇乜特別
巴伐洛娃蛋白餅
巴伐洛娃蛋白餅 $58 蛋白打得很滑, 整體份量算很大, 熱情果醬將薄脆的餅底的甜味中和, 很MATCH

今次是第二次光顧, 上一次是去年3月, 侍應同以前一樣很有禮貌, 但跟以前相比, 已沒有套餐即是沒有飲品送, 不過侍應加水很殷勤, 而且雖然是街市, 一樣會在適當時候換上乾淨碟
$250 (Dinner)
蟹肉牛油果西班牙蕃茄凍湯
香炸酥皮絲大蝦配青木瓜沙律