Cucina

2021-01-15 1477 views
疫情下無得堂食晚餐,當然要趁住午餐好好善待自己,揀間靚啲嘅餐廳好好享受。我最鐘意呢度可以欣賞無敵維港海景,而且以酒店午餐黎講,價錢又相宜。香煎鴨肝煎得非常香嫩,凍肶配布莉歐麵包加上紅莓,口感清新唔會漏,侍應建議搭配德國甜酒解膩,想不到效果非常出色。龍蝦湯creamy 但略嫌咸咗少少,入面有龍蝦肉,非常彈牙。招牌的精選紅蝦意大利麵,手工麵條煙韌,每條麵都沾上濃郁嘅蕃茄醬及蝦膏,食落非常開胃,記得一定要啜埋個蝦頭,非常鮮甜!扒西冷伴香蒜蓉及黑椒汁,西冷肉味同口感都唔錯,生熟程度建議medium rare,肉扒會更嫩。甜品方面,加錢選了期間限定的白松露雪糕,聞落去嘅香味已經足夠令我享受,雪糕本身已經充滿陣陣白松露香,加上頗多的白松露片,味道真的一試難忘!環境舒適,餐飲服務優良,侍應非常細心,整體食物不錯,值得一試。

1941 views

2021-01-14