話說我朋友上次同佢啲friend去咗呢間日本餐廳食生日飯,佢覺得超好食,而佢知道我平時好鍾意食日本嘢,於是佢就介紹咗俾我去試。我特登揀咗吧枱嚟坐,感受吓日式風味同埋師傅用心製作食物嘅過程!Ichiban !!!! 🙆‍♀️🙆‍♀️先付:💯七味魚翅 - 新鮮燒製嘅七味魚翅乾,香噴噴熱辣辣,加埋沙律醬一齊食,味道一流!燒物: 💯舞茸+ 燒鰻魚: 🥢舞茸本身帶有一種天然的甜味,經過燒烤後更能突顯出黎,比人一種口感鮮美的感覺。🔥🔥 燒鰻魚的味道係香脆、醇厚、滑嫩和鮮甜的,讓人垂涎欲滴,係一道令人愛不釋手的美食。🙌🏼主食: 💯宮崎A4和牛壽喜燒・葛絲・洋蔥・白飯・溫泉卵 -  和牛好大塊,油脂分布平均,入口即溶!塊和牛索晒壽喜燒汁, 再點埋日本生雞蛋汁,十分滋味,食到舔舔脷👅