2012-12-17 294 views
第一次去銅鑼灣街市食檔, 上到街市四周無位,真的很旺, 好彩朋友一早到。叫了四個小菜 : -招牌焗魚腸 - 食前已聞到香噴噴, 焗到外脆, 蛋內魚腸及肝都算足料. 加上胡椒後的魚腸,肝,蛋一起食 , 十分美味。砂窩魚頭煲 - 砂窩魚頭煲亦香噴噴送上,魚頭+冬菰+豆腐等,魚頭先炸後炆,太多粉拖油, 食落當然會成口醬,魚頭味道上可。豬肝大腸煲 - 此煲就比較差, 因為送上後,豬肝食落有種未熟的感覺。失敗之作 !蒜茸粉絲蒸聖子 - 聖子蒸到過了火,眼見蒜茸粉絲很多,推開粉絲後見到聖子BB,非常之縮水,味道又一般, 全無鮮味。不試也吧...

叫了四個小菜 : -
焗魚腸
砂窩魚頭煲
食落當然會成口醬,魚頭味道上可。
豬肝大腸煲
蒜茸粉絲蒸聖子
全無鮮味。不試也吧...
2012-12-06
焗魚腸