2023-06-03 940 views
中午經過,就入去醫下肚,三個人叫咗三樣野,兩碗13隻嘅大餛飩,一碗粟米,另一碗韮菜,仲有就係一個香菇飯連10隻小餛飩。每人再叫多咗三杯豆漿,好抵,$5杯,去7-11買水都唔得。先講下大餛飩,啲皮都幾滑,不過就上枱時有一兩隻穿咗,個涵跌咗出黎,味道都可以,值得一讚係粟米肉餛飩,佢啲粟米明顯唔係急凍粟米,食落係新鮮粟米嗰種有啲口感,亦唔係粒粒一樣,應該係自己從新鮮粟米拆出黎。不過料唔算多,一淡就冇晒啲涵。而小餛飩啲涵真係好細,一隻手指尾大小倒,不過皮都仲好滑,都好食嘅,但食完會有唔夠喉感覺。好彩佢套餐跟碗香菇飯,都可以頂下肚,但香菇飯其實冇乜味,飯又硬硬地,作為塞飽個肚都仲可以嘅。整體而言,不過不失,醫下肚仔冇所謂,但應該唔會好需要特登再試喇