2020-09-14 618 views
星宴"二頭鮑魚六道菜套餐".   原價 $1,088一位. 快閃價$680一位.  當然要嚟就下啦. 套餐包括:星宴招牌燒味拼盤 (蜜汁半肥瘦叉燒、脆皮燒腩、香麻海蜇)松茸花膠燉響螺湯 / 鮑魚四寶羹黑松露雜菌和牛盒 / 金腿蛋白蒸星斑球 鮮蝦荷葉飯貴妃蛋白杏仁茶伴士多啤梨脆奶兩個人去啱啱好每樣要一客. 可以試齊哂 鮑魚四寶羹, 食唔出有咩特別. 普通羹湯既味道. 比較喜歡松茸花膠燩響螺湯, 清得嚟好夠味除咗套餐之外. 我地重叫咗葡汁焗響螺同埋釀蟹蓋嚟試焗響螺上枱非常之熱. 攞盤好窩心, 已經有餐巾放係螺尾度方便你HOLD住食.  但蟹蓋我就覺得北角海逸軒好味D. 呢度既SOURCE太重味. 唔係好食得出蟹既味道嚟到重頭戲二頭鮑. 見到都開心. 真係第一次食咁大隻鮑魚.  煮得非常淋滑. 個鮑汁亦非常出色.  好食到我攞埋和牛盒個包嚟點個鮑汁和牛盒同蛋白蒸星斑球就各有千秋. 一清一濃,各有特色.  蒸星斑魚滑蛋亦滑. 一入口好快就可以"sir"落肚和牛盒, 黑椒味味濃. 和牛亦軟熟. 唔會輸既組合唔好以為睇相樣樣都好似好少咁. 其實嚟到呢到已經好飽. 個飯直頭食唔落要打包. 全晚最失色

套餐包括:
星宴招牌燒味拼盤 (蜜汁半肥瘦叉燒、脆皮燒腩、香麻海蜇)
松茸花膠燉響螺湯 / 鮑魚四寶羹
黑松露雜菌和牛盒 / 金腿蛋白蒸星斑球
鮮蝦荷葉飯
貴妃蛋白杏仁茶伴士多啤梨脆奶

兩個人去啱啱好每樣要一客. 可以試齊哂

除咗套餐之外. 我地重叫咗葡汁焗響螺同埋釀蟹蓋嚟試

和牛盒同蛋白蒸星斑球就各有千秋. 一清一濃,各有特色.
蒸星斑魚滑蛋亦滑. 一入口好快就可以"sir"落肚

和牛盒, 黑椒味味濃. 和牛亦軟熟. 唔會輸既組合

全晚最失色既都可算係個甜品. 杏仁茶還OK. 但個士多啤梨脆奶就唔多得. 試咗一啖就放棄咗.  個脆漿又厚又唔好味. 唔得

總括嚟講, 星宴食物相當OK. 以後除咗天龍軒之外, 星宴絶對會係我中餐慶祝既又一選擇. 另外值得一讚既係星宴既服務真係唔錯. 非常貼心到位. 整體嚟講係一餐相當愉快既晚餐.

當晚經理見我地食得開心, 重向我地推介咗佢地另外兩個套餐. 而我地亦即時訂埋位. 到時食完再同大家分享