2020-12-25 2134 views
嚟過呢度幾次,食物水準保持得幾好,今次嚐了花雕麻油雞湯麵,決定要推薦一下。先講個湯,有紅棗、龍眼、杞子、有花雕味更有麻香,附送花雕酒一小杯,隨自己喜好後加。我留左少少花雕點雞卷食,酒香滿滿。個雞卷都算滑,煮得剛好,而且唔肥,係減肥外食恩物。前菜開胃,個人喜歡蒜,中間個格蒜香涼拌木耳,健康美味。小蕃薯又係加分,我放最後當甜品食。呢間台式餐廳沒有一般的珍珠奶茶,但不要失望,呢個仙草豆漿比珠珠茶優勝。本來想試埋佢地個燒仙草,但食完個餐已經好飽了,留返下次。小店鋪面唔算大,今次幫襯係假期,不用等位。星期一至五lunch 的話,就可能要等一陣了。不過中環食晏,有邊度唔洗等呀。😋
花雕麻油雞湯麵

本來想試埋佢地個燒仙草,但食完個餐已經好飽了,留返下次。
2020-12-25
$100 (Lunch)
花雕麻油雞湯麵