2023-07-10
當你搵到低糖又好食既蛋糕🎂而定期又會有新口味推出🆕你就會想......食完𝟏次又𝟏次🤭仲要係一路食一路諗,下次食咩口味好🥳~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪芋泥爆漿流心 𝐱 斑斕戚風 ($𝟒𝟓𝟎/𝟒吋 • 𝟐-𝟒人)蛋糕🍰分層 : 斑斕戚風💚 • 自家製手工芋泥夾心 💜• 輕芝士忌廉🧀 • 牛乳麻薯🤍 • 海鹽椰子流心🥥.👩🏻🍳 店家既蛋糕係少甜配方,就連芋泥都堅持自己調製出低糖版👍🏻睇芋泥隻紫色都知天然,唔係色素紫💜食好綿滑質感,奶香味好出🥛軟綿綿戚風蛋糕體仲夾住𝐐𝐐既牛乳麻糬🤍中間仲有椰香流心🥥鬆軟又輕身,唔過甜,我𝟏次過食左半個,都完全唔覺膩😆.蛋糕另有其他($𝟓𝟑𝟎/𝟔吋 • 𝟓-𝟖人) ($𝟕𝟑𝟎/𝟖吋 • 𝟗-𝟏𝟓人)👉🏻由於戚風蛋糕係比較鬆身軟身,好似海綿咁,所以會用𝐒𝐢𝐳𝐞 (即蛋糕直徑)計算,唔係以每磅計算🫶🏻 .~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🔺蛋糕不含任何防腐劑💯🔺店舖既蛋糕🎂係少甜配方🔺全天然食材製💕~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
當你搵到低糖又好食既蛋糕🎂
而定期又會有新口味推出🆕
你就會想......食完𝟏次又𝟏次🤭
仲要係一路食一路諗,下次食咩口味好🥳
軟綿綿戚風蛋糕體仲夾住𝐐𝐐既牛乳麻糬🤍中間仲有椰香流心🥥
鬆軟又輕身,唔過甜,我𝟏次過食左半個,都完全唔覺膩😆