2024-09-27
今晚同男朋友約咗係「一鍋堂」👩🏻❤️👨🏾是晚餐,一間喺旺角嘅任食火鍋餐廳。今晚假日,餐廳真係好多人哦!慶幸我哋預早咗Book定位~我哋一入座,就叫咗一個沙參肉竹鯊魚骨湯嚟。呢個湯底好香,香味滑入口腔,勁有層次。我食到lam lam 脷👅,材料十足,非常鮮甜!我哋又揀咗晚餐 Set B ,當中嘅美國安格斯牛肉就係大大隻 嘅 勁厚肉! 又creamy 又fresh,另一款我留意嘅就係醬爆瀨尿牛丸。佢哋用牛油煎至金黃色,口感又香又嫩,每一咬都有爆炸性嘅口感,仲有強烈鹹鮮味🤘🏻。再嚟就係我哋嘅花雕浸安格斯牛肉,真系食得出肉質鮮嫩多汁 👍🏻。入口細膩,肉質豐滿結實,紋理如大理石般分佈於肉上,每一口都可以感受到呢種獨特嘅口感。最後,一定要讚揚下呢間餐廳嘅裝修同擺盤技術。同一種食材可以準備晒幾十種菜式供客人選擇✨️真係物超所值!我哋絕對會再光臨。👍🏻👍🏻