3 day(s) ago 0 views
早兩日,和Foo 一同早班。一收工就想食打邊爐。所以即興去了對面的瓊華中心,上6樓就見到門口好大的企牌,寫着7點前離座,就減$40。120分鐘任食即刻開始。首先掃一掃QR CODE , 想食什麼就點按數量。海鮮類是我們必叫的項目,哈哈,時令海鮮想食幾多都有,食到盡興,食到飽一飽。手串鮮海蝦鮮甜多肉,肉質彈牙有力,新鮮好食,稍為灼一灼,蝦身就由灰變橙紅色,食多幾串都不為過。是日推介鮮貝有A和B類,其中一款比較肥厚有肉感,另一款就稍為瘦削纖瘦,但鮮味濃,而且兩者都無沙,食得暢快。手工鮮蝦丸,手工蟹籽鮮蝦滑等等同樣喜歡,手工手打的感受,食到真材實料的滋味感,不是麵粉的質感,滿滿的材料在口中咀嚼,食得好開心。至於肉類,其中的西班牙栗飼豬梅肉就叫了好多次。切到好薄好薄,稍為灼一灼又食得,就算灼得時間過長,都不會好硬,可能因為超薄關係,怎樣食都好軟身,不覺老。豬味濃,但不覺臊。精選安格斯牛肉,美國牛版鍵都肥瘦適中,用來打邊爐好好食。當然還有其他野生竹笙,西生菜,羽衣甘藍等等的特別蔬菜類。感覺一鍋堂的人流都幾多,所以食材都消耗幾快,自然食物新鮮度都有保證。親朋戚友聚餐又或者朋友聚首一堂來打邊爐都坐得

當然還有其他野生竹笙,西生菜,羽衣甘藍等等的特別蔬菜類。感覺一鍋堂的人流都幾多,所以食材都消耗幾快,自然食物新鮮度都有保證。親朋戚友聚餐又或者朋友聚首一堂來打邊爐都坐得好舒服。
2024-12-17
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
4 day(s) ago 0 views
最近天氣凍冰冰梗係要打邊爐啦,今晚我哋就去咗旺角嘅一鍋堂試吓佢哋嘅飲食邊爐,聽朋友講質素都唔錯㗎😌我哋揀咗咗Level 4呢個套餐,最抵嘅係佢竟然有日本黑毛和牛任食,係任食啊‼️😍而價錢都係每人三百幾咋🤭同一般任食火鍋一樣,外邊有唔同嘅配菜、飲品同雪糕俾你盡情揀😌湯底方面都有好多選擇㗎,我哋就揀咗比較特別嘅喇沙湯底🥘珍珠貝🐚 沙白🐚貝類都好新鮮,肉質滑嫩,鮮味十足,簡單燙一燙就已經好好味😋小元貝🐚鮮甜可口,肉質軟滑,淥完之後味道更加突出,鍾意食元貝嘅朋友仔千祈唔好錯過😌蝦滑🦐蝦滑彈牙口感好,食到蝦肉嘅鮮甜,搭配湯底一齊食正到爆😋黑松露墨魚滑🦑帶有墨魚香味,口感有啲嚼勁,黑松露味道仲好香添😌瑤柱元貝滑🤍味道濃郁,淥完之後釋放出瑤柱嘅鮮味,真係好滿足,個人非常喜歡😍八吋長蟹棒🦀幾乎有成隻前臂咁長,真係好誇張🤭鍾意食蟹棒嘅人士必叫‼️白蘿蔔🤍白蘿蔔淥到半透明,甜味十足,能夠中和火鍋嘅油膩感,食完肉之後要食啲蔬菜萵筍💚萵筍清脆爽口,淥一陣就熟,吸收湯底嘅味道,係健康又美味嘅選擇,令整餐飯罪惡感冇咁重🤭落單時候兩款安格斯同日本黑毛和牛我哋都有叫嚟試吓,當然係黑毛和牛完勝啦🤭我哋最後都encore咗兩

湯底方面都有好多選擇㗎,我哋就揀咗比較特別嘅喇沙湯底🥘

珍珠貝🐚 沙白🐚
貝類都好新鮮,肉質滑嫩,鮮味十足,簡單燙一燙就已經好好味😋

小元貝🐚

蝦滑🦐
蝦滑彈牙口感好,食到蝦肉嘅鮮甜,搭配湯底一齊食正到爆😋

黑松露墨魚滑🦑
帶有墨魚香味,口感有啲嚼勁,黑松露味道仲好香添😌

瑤柱元貝滑🤍

八吋長蟹棒🦀
幾乎有成隻前臂咁長,真係好誇張🤭鍾意食蟹棒嘅人士必叫‼️

白蘿蔔🤍

萵筍💚

落單時候兩款安格斯同日本黑毛和牛我哋都有叫嚟試吓,當然係黑毛和牛完勝啦🤭我哋最後都encore咗兩三轉,出嚟嘅質素始終如一,一樣咁靚🤩

呢度嘅性價比真係唔錯,三百幾蚊有咁多款嘢食揀最重要係咩呀?係有黑毛和牛啊😍抵到咁去邊度搵呀?🤭如果係晚市 9點入座,仲即刻減多$20再增加 30 分鐘😍

🤑 人均消費:~$340
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:一鍋堂 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心6樓

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle

#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkbeautyblogger #beautykol #hkinfluencer
#hkbeautyinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #打邊爐 #任食 #黑毛和牛 #瓊華中心 #旺角美食 #任食邊爐 #一鍋堂
天氣轉涼最鐘意就約埋一班朋友打邊爐🍲 又想食海鮮,又要和牛,仲想食埋手切牛肉,仲要任食?一定要嚟一鍋堂!平時佢哋嘅任食火鍋已經性格比好高!,今次就試埋咩都有齊嘅LV5 放題 !LV5 真手切牛肉·松葉蟹腳·鮑魚元貝·桶蠔海鮮放題(指定生啤任飲)任飲任食150分鐘‼️除左湯底都有十多款口味,自助區設有超多火鍋配料同飲品,今次LV5 仲可以食埋大量海鮮!松葉蟹腳 🦀超級超級大隻,每一啖都喺肉,蟹腳放入湯底烹調後,湯底更顯鮮味!鍾意食海鮮嘅一定不要錯過!喺任食嫁!除左海鮮佢哋嘅日本黑毛和牛同埋手切牛肉都好新鮮!唔單止牛味濃郁。口感仲好好!靚嘅牛肉唔需要特別調味就咁樣滾一滾就已經食得!除咗豐富海鮮,包括鮑魚桶蠔蜆等等外,自助餐仲有大量嘅火鍋配料可以拎埋位打邊爐!

LV5 真手切牛肉·松葉蟹腳·鮑魚元貝·桶蠔海鮮放題
(指定生啤任飲)任飲任食150分鐘‼️

松葉蟹腳 🦀

2024-12-13 751 views
兩個人出外火鍋,想食得多款式,放題最好不過,一鍋堂係旺角有兩間分店,一個價錢可以食120分鐘,時間絕對夠,晚市 9點入座 每位減 $20, 仲多 30 分鐘任食一入座QR Code 下單,湯底已經有17款提供,麻辣鴨血豆腐湯,湯底味道唔會太濃太辣,剛好適中基本蔬菜,前菜,水果,丸類都係自己拿取,留意返丸類用左香港品牌,大埔振興,有五款可以任食飲品汽水,茶類,啤酒都係任飲,仲有雪糕機同杯裝雪糕,無限供應其他食材都是QR Code 下單LV4 $308/位,「日本產黑毛和牛•極上牛小排。依比利亞橡果豬•桶蠔。海鮮放題」日本產黑毛和牛,極上安格斯牛小排,兩者質素都好高,前者油花豐滿,肉質嫩滑,後者肥瘦比例平均,入口牛味滿分花雕醉鮮雞件,入口微微花雕香,淡淡肉,一共叫左兩碟,黑毛肚口感爽脆桶蠔,唔算太大隻但滾熟後無縮水,脹卜卜有蠔味手工鮮蝦雲吞,一口一粒,食到有鮮味野生竹笙,連叫三碟,吸收晒湯底精單白鱔片,淮山,連豬潤都有,火鍋食材有好多選擇最後牛奶味雪糕,口感像冰沙口感,雪糕有四款口味,mini小杯,可以試多幾款口味

其他食材都是QR Code 下單

桶蠔,唔算太大隻但滾熟後無縮水,脹卜卜有蠔味
手工鮮蝦雲吞,一口一粒,食到有鮮味

野生竹笙,連叫三碟,吸收晒湯底精單
白鱔片,淮山,連豬潤都有,火鍋食材有好多選擇

Type of Meal
Dinner
2024-12-12 551 views
今日同朋友到旺角食飯,去到餐廳時無需等位就可以入座 。而晚市 9點入座 即減 $20, 增加 30 分鐘 。我們叫了lv3套餐火鍋放題,湯底選擇了金湯椰子雞鍋,我們叫了特選安格斯牛肉,龍躉頭腩,手工蟹籽鮮蝦滑,手工黑松露墨魚滑,野生竹笙,牛脷心托,封門柳 。金湯椰子雞鍋作為湯底,這道湯底的香氣令人陶醉,椰子的清甜與雞肉的鮮美相得益彰,讓人一口接一口。套餐中的特選安格斯牛肉,肉質鮮嫩,油花分布均勻,輕輕一燙便能感受到肉汁的爆發 。龍躉頭腩的肉質更是滑嫩,搭配上金湯的底湯,簡直是絕配。手工蟹籽鮮蝦滑和黑松露墨魚滑則展現了廚師的用心,蟹籽的鮮甜與墨魚的香氣交織,讓人驚喜不已。此外,野生竹笙的清脆口感和牛脷心托的緊實又柔軟肉質,也讓整個火鍋體驗更加豐富。整體而言,食材新鮮,性價比高 。

龍躉頭腩的肉質更是滑嫩,搭配上金湯的底湯,簡直是絕配。

整體而言,食材新鮮,性價比高 。
2024-11-25
$270 (Dinner)
2024-12-12 401 views
遲來的冬天,終於迎接本季第一次火鍋。涼涼哋,內心不期然想起一鍋堂,吃火鍋都係出街食最方便。一鍋潮汕湯豬骨湯底加入大地魚湯熬燉,味道濃郁鹹香,冬菇與蝦米令湯底更加鮮香。除咗火鍋配料,點加還提供一些熱葷小食,如咖喱豬皮蘿蔔、川味小食與麻辣木耳、雞腎、手帕青瓜等,品質亦都不錯。肉類方面有特選安格斯牛肉、牛脷心扥、西班牙栗飼豬梅肉、當中以腐乳羊柳最為有特色,淡淡的腐乳配上羊肉,兩者混合成一股獨特的乳香,值得一試。雖然不是最貴的套餐,亦有海鮮提供,如:白鱔片、鯇魚片、鯇魚腩、魚雲、水魷及精選貝類。鯇魚腩甚為肥美,相當好吃!結賬店員通知午市 2點半後入座會有88折;晚市 9點入座 即減 $20,並額外增加 30 分鐘,相當抵食。
遲來的冬天,終於迎接本季第一次火鍋
涼涼哋,內心不期然想起一鍋堂,吃火鍋都係出街食最方便。
一鍋潮汕湯
2024-12-07 552 views
火鍋季節又來啦!推介這家任食火鍋店絕對讓人驚喜!食材上乘選擇多,環境乾淨而寬敞,約埋三五知己,來吃到飽真係痛快。聽聞十二月中有新menu, 期待中...LV4 和牛海鮮放題套餐 $308/位湯底方面:檳城喇沙味道唔算好濃,微辣惹味有風味。肉類方面:有日本產黑毛和牛、極上安格斯牛小排、西班牙依比利橡果豬好高質,肉質鮮嫩,好靚紋理。仲有西班牙栗飼豬梅肉、美國牛板腱、特選安格斯牛肉等,當然前者會encode 多幾次先回本啦。花雕浸鮮雞件都煲耐點,肉淋晒都仲有酒香好正。海鮮方面:帆立貝和鮮海蝦好鮮美,一定要食。海蜇頭和水魷都爽口。龍躉頭腩多骨無咩肉囉。脆鯇魚腩好爽脆,鮮白膳片都好爽有細骨呢。大蜆好鮮甜,要放多點令個湯更好飲。花膠件潤顏要補補,當然勁encode啦!汕頭鮮魚皮餃魚肉鮮味突出,讚!蟹籽鮮蝦滑和墨魚滑都好彈牙。桶蠔有點腥呢,野生竹笙爽口,正。自助區方面:有小食區和蔬菜櫃。小食包羅萬有,炸魚皮必食。新鮮蔬菜列陣一盆盆擺放好整齊,有我最愛的羽衣甘藍。飲品方面:有一鍋堂品牌的養生飲品,其他選擇則稍顯平淡。鴨屎香檸檬茶檸味十足,洛神花茶酸味醒胃,羅果菊花茶清甜最好飲。雪糕方面:Da Dino
火鍋季節又來啦!推介這家任食火鍋店絕對讓人驚喜!
LV4 和牛海鮮放題套餐 $308/位
湯底方面:檳城喇沙味道唔算好濃,微辣惹味有風味。
檳城喇沙湯底
日本產黑毛和牛、極上安格斯牛小排、西班牙依比利橡果豬
花雕浸鮮雞件都煲耐點,肉淋晒都仲有酒香好正。
花雕浸鮮雞件
海鮮方面:帆立貝和鮮海蝦好鮮美,一定要食。
鮮海蝦
野生竹笙
帆立貝
汕頭鮮魚皮餃魚肉鮮味突出,讚!
蟹籽鮮蝦滑和墨魚滑都好彈牙。
鮮蝦滑和墨魚滑
桶蠔有點腥呢,野生竹笙爽口,正。
桶蠔
飲品方面:有一鍋堂品牌的養生飲品,其他選擇則稍顯平淡。
鴨屎香檸檬茶,洛神花茶,羅果菊花茶
雪糕方面:Da Dino Gelato雪糕食左四款幾好味,當中雲利拿最好味,夠香夠清新可口!
Da Dino Gelato雪糕
而雪糕機提供的牛奶雪糕則稍顯遜色。
雪糕機的牛奶雪糕
2024-11-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
檳城喇沙湯底
  • 花膠件
  • 鮮蝦滑
  • 墨魚滑
2024-12-01 761 views
很久沒有來旺角區吃火鍋了,最近開始變冷,來了旺角瓊華中心的<一鍋堂>。很久沒吃,現在的套餐跟以前完全不同,聽說下個月還會改新menu﹐我們選了level 3﹐$258加一,如果九時入座還可以減20元!湯底選擇了椰子雞湯,内裡真有雞有椰子,椰子的味道不太突出但雞湯味濃。 雖然level 3是沒有和牛,但牛肉都有4款,另外還有雞豬羊等等,而且已經包括了很多海鮮,帆立貝、海蝦、是日的貝類等。坊間其他很多200多元的火鍋套餐都是沒有海鮮的,所以我覺得他們的性價比不錯。整體食物的選項很多,QR code點單外,外頭自助食材區亦有很多火鍋料、炸物、冷盤前菜、水果跟雪糕,非常豐富!其中我個人最推介的是比較特別的海蜇頭,以及各種手打的墨魚滑、蝦滑、丸子等。
$280 (Dinner)
一鍋堂絕對是一間受歡迎的火鍋店。以自助任食火鍋主題,無論是裝潢、舒適度還是食材質素,都係高質而性價比好高。今次是朋友生日,她最愛打邊爐,我當然要帶她來一齊慶祝生日。餐廳燈光明亮和環境乾淨整齊。座位間闊落,讓每位客人都能享受私人空間,不會感到擁擠。非常適合聚會和慶祝。自助式的火鍋體驗,客人可以二維碼點餐,方便快捷。飲品、雪糕、醬料、蔬菜及火鍋配料均可在外邊自助區拿取,隨心所欲地享受火鍋放題的樂趣。● 1. 金湯椰子雞鍋湯底我們點了金湯椰子雞鍋湯底,這款限定湯底。雞鍋湯底鮮味十足,香氣撲鼻。足料的湯底以椰子和雞肉熬製而成,喝上一口,有濃濃的椰香味,加配新鮮嫩滑雞肉,夠曬濃郁鮮甜。職員建議用餐時,湯滾起後可以「先飲湯,後打邊爐」。● 2. LV3 特選安格斯牛肉·海鮮放題套餐我們揀了「LV3 特選安格斯牛肉·海鮮放題套餐」,這個套餐絕對高CP 值又抵食又豐富。火鍋料可以選極上安格斯牛小排、封門柳、牛舌、西班牙依比利亞黑毛豬、白膳片、海蝦、魷魚、墨魚仔、鮮貝、魚滑、花膠件等,每一樣食材都好新鮮。安格斯牛肉牛肉鮮嫩好有牛味多汁,海鮮新鮮彈牙。● 3. 自助火鍋配料區自助火鍋配料區好豐富。芝士腸、
LV3 特選安格斯牛肉·海鮮放題套餐
魷魚
白膳片
海蝦、花膠件
● 3. 自助火鍋配料區
自助火鍋配料區好豐富。芝士腸、肉丸類、午餐肉、新鮮南瓜、蕃茄、響鈴等各種火鍋配料隨心取用。
● 4. 自助小食區、自助蔬菜櫃
火鍋前都可以在自助小食區取些熟食即食。炸魚皮、碗仔翅、咖哩魚彈、蘿蔔和藥膳雞腳等小食,火鍋前和等待火鍋煮熟,也能享受美食。小妹最愛炸魚皮。自助蔬菜櫃的蔬菜並單一,有唐生菜、白菜仔、羽衣甘藍和菜心等,在在享受肉類的同時,都要平衡攝取下纖維素。火鍋時解一解油膩。
● 5. 自助飲品區、甜品
自助飲品區提供了各式各樣的選擇,包括汽水、台灣茶以及即泡茶包等。甜品區有自助 Yogurt 乳酪雪糕機和 Gelato 雪糕櫃。一鍋堂同香港品牌 Dadino 合作,Dadino 係香港牌子,Gelato 都係香港製造,選用意大利原材料,口味有雲呢拿、抹茶和椰子,又幾口味!食一鍋堂記住試下 Gelato 喔。
自助飲品區
一鍋堂提供了優質的火鍋體驗,舒適的環境和多樣的火鍋選擇。不論是家庭聚會還是朋友聚餐,都好適合。
2024-11-14
魷魚
白膳片
海蝦、花膠件
自助飲品區
打邊爐季節終於到喇,位於旺角瓊華中心嘅【一鍋堂】,環境相當舒適,無論係裝潢設計定係燈光氛圍,都令人感受到一種放鬆嘅感覺。餐廳提供嘅食物選擇非常多,可以滿足各種口味需求,依家睇到個優惠,晚市9點入座即減 $20仲要多 30 分鐘,一於食到回本。🤩今次我哋點咗LV3套餐,真係非常豐富。首先,湯底方面,我哋揀咗咸菜胡椒豬肚湯底。咸菜胡椒豬肚湯底就清香鮮美,胡椒嘅香氣濃烈但唔嗆,加上豬肚嘅鮮美同埋咸菜嘅獨特風味,完美結合。呢個湯底真係好夠味,令我哋食指大動。🤤食材方面,LV3套餐內包括多種新鮮嘅肉類、海鮮同埋蔬菜。例如特選安格斯牛肉、封門柳同埋牛脷心托,全部都非常新鮮,質量一流。安格斯牛肉油花多,而且味道甜而不騷。而封門柳非常新鮮,色澤鮮紅,牛肉味好濃郁,肉質入口嫩滑有咬口,咬下去口裡充滿肉汁!海鮮款類都很多,而且款款都非常新鮮,有蝦、帶子、魚片、脆肉鯇,食落鮮甜美味。然後其他配料,菜、粟米、肉丸、蝦滑、墨魚滑、水餃都應有盡有。飲品方面都是任飲,選擇也很多!值得一提一定是一鍋堂的自家茶飲,款款都係火銅必備飲品,,入口清甜,也可以清熱潤喉。甜品有各款雪糕同埋自製雪糕機,味道都很好!餐廳仲有自助醬

甜品有各款雪糕同埋自製雪糕機,味道都很好!
餐廳仲有自助醬料區,有多種醬料同配料俾客人自由選擇,真係好貼心。😋
整體嚟講,一鍋堂 唔單止環境舒適、食物選擇多,仲性價比高,絕對值得一試。👍🏻
2024-11-14
$250 (Dinner)
2024-11-23 509 views
同朋友聚會選了主打任飲任食的【一鍋堂】火鍋店,大家可從多樣化的食材中選擇合適自己的食品。呢度有超過18款養生湯底可供選擇,特別是期間限定的金湯椰子雞鍋,吸引了我的注意,於是決定一試。😍金湯椰子雞鍋的湯底清香四溢,椰子的天然甜味與雞肉的鮮美融合,使整鍋火鍋的味道格外獨特。除了這款特別湯底,其他養生湯底如松葉蟹蕃茄黑胡椒湯、 一鍋潮汕湯、沙參玉竹鯊魚骨湯、一鍋麻辣鴨血豆腐湯……也很受歡迎,適合不同口味的食客。😋一鍋堂提供的食材種類繁多,從日本產的黑毛和牛、極上安格斯牛小排,到西班牙依比利亞橡果豬,每一種肉類都新鮮可口。除了肉類,這裡還有多款海鮮、貝類、丸類和新鮮的蔬果,讓人可以隨意搭配,滿足各種口味需求。無限任飲任食的飲品和雪糕甜品讓我們大快朵頤之後,為整個用餐體驗添上完美的句號。😋與朋友聚在一起,享受這樣的火鍋盛宴,實在快樂輕鬆。更值得一提的是,九點後入座可享即減20元的優惠,還多30分鐘的用餐時間,讓我們能夠更加盡情地享受每一口美食。😍

2024-11-22 500 views
OpenRice上面見到嘅一間旺角嘅🍲火鍋店,叫做一鍋堂,人氣爆燈!利申放假就約埋班friend一齊去飲食一頓要食到大滿足為止 😆🌟首先,我地就揀咗杏汁豬肺湯嘅火鍋湯底黎開始。湯底味道濃郁悠長,越飲就越有味,一試就覺得唔得啦 🍲🌟而揚嘅就有我哋嘅主角: 安格斯牛肉啦!每塊肉都炸得鮮嫩又唔失味,醬味咸香適中,整體來講好夾口🍤🌟另一個令人期待嘅選擇就係我哋嘅日本產黑毛和牛啦。好稀有喺火鍋之間見到呢款肉類,食本身已經好美味,烚埋尤其更好🥩🌟至於我哋食物嘅最後一部分,就考慮到咗花雕浸安格斯牛肉、極上安格斯牛小排同埋手切牛肴肉啦,全部嘅食物都保存得鮮好食,味道濃郁入口生津,真心推薦👍🏻食完之後,我哋都覺得好滿足,一鍋堂嘅湯底味道夠香夠惹味,加埋超級快手嘅服務生,食物送上嚟快得驚人,大得一百分 💯 呢間火鍋店我梗係會再嚟,大家約餐就梗係揀嚟呢度啦!

2024-11-20 544 views
我今日來到旺角,《一鍋堂》 🔥🥘。「冬陰功湯底」👉🏻👉🏻👉🏻冬陰功湯可能系最能代表泰國菜複雜而均衡味道嘅湯,完美地平衡咗酸甜、辣同咸。睇落味道好濃,但檸檬草、高良姜同檸檬葉等香草減少咗佢嘅濃烈,平衡咗各種明亮而獨特嘅味道,飲落嚟好清爽。當然,安格斯牛肉系列呢,每樣都非常出色👏🏻。尤其「魔鬼辣安格斯牛肉」👉🏻👉🏻👉🏻,香氣四溢,入口即溶!辣辣啲,卑人一種挑戰嘅感覺😚至於「極上安格斯牛小排」大概系我今晚嘅最愛啦,嗰份軟滑同香味系口中翻滾,充分展示咗牛肉嗰細緻同醬料嗰醇厚。再嚟個「花雕浸安格斯牛肉」,係味覺中完美地融合咗花雕酒嗰香氣同安格斯牛肉嗰口感,試到佢,我只想說,真係大師級嘅技巧🙌🏻。另外,我一定要向大家推薦一下「手切牛肴肉」,搭配特調醬料,喺口中亦彈亦滑,軟熟口感吃多都唔厭👍👍👍。「一鍋堂」,一間可以讓人發現為數眾多美妙滋味的餐廳,性價比之高讓人無法抗拒。
我今日來到旺角,《一鍋堂》 🔥🥘。

2024-11-18 683 views
一鍋堂係我打邊爐放題嘅熱選店之一 因為價錢唔算貴 但係選擇算多 我哋叫咗限時推出嘅椰子雞鍋湯底 個湯飲落好濃雞味 就咁飲都好好飲我哋坐低無耐之後 店員仲話當日做緊promotion每人有免費生啤一杯送 係帶有果味嘅啤酒 飲落好順口 啱曬女仔餐廳嘅嘢食用qr code落單 肉類有安格斯牛肉 封門柳 牛板腱 西班牙穀飼豬梅肉 花雕雞 肉質都算係唔錯 ; 海鮮有大蜆 海蝦 鱔 龍躉 尤其大推A類大蜆 超級鮮甜 食完再飲個湯 因為個湯都吸咗海鮮嘅鮮甜味所以好鮮超好飲 ; 手打墨魚丸 手打蝦丸 非常彈牙 ; 另外仲有油炸鬼蝦滑 蟹柳 萵筍等等除咗電話落單嘅嘢之外 出面有自助吧 可以自助飲品 菜類同埋火鍋配料 仲有沙律水果吧 雪糕機同雪糕櫃食飽之後我哋仲食咗杯雪糕 雪糕有自家製冰淇淋仲可以揀oreo同彩虹脆脆 亦有杯裝嘅雲呢拿雪糕同抹茶雪糕 非常滿足

有朋友話我去試下一鍋堂,佢興高彩烈咁講嗰度嘅火鍋物超所值,有質素,價錢又公道。聽佢咁講,我就帶住全家人一齊去試下。有幾款我要推薦嗰度嘅特色火鍋食物: 蕃茄薯仔牛粒湯推介指數🌿🌿🌿🌿🌿湯底清新,蕃茄薯仔味道突出,配以美味嘅牛粒,味道濃厚。安格斯牛肉推介指數🌿🌿🌿🌿肉嘅色澤豐滿,質感柔軟,食落口情味無窮。花雕浸安格斯牛肉推介指數🌿🌿🌿花雕酒搭配安格斯牛肉,創新得黎又唔失味道,安格斯牛肉嘅鮮味,加上花雕酒嘅獨特風味,真係好好食。手切牛肴肉推介指數🌿🌿🌿肉質嫩滑,烹調得剛剛好,鮮味十足。話咁多,其實唔止以上幾款食物好食,啲飲品同埋自助配料熟食都幾好味,款式超多,食到好滿足。無論你鍾意咩口味都可以喺呢度滿足下。以上呢幾款火鍋食品,無論係刺激還是清淡,都非常好味,我哋食到好滿足。

有幾款我要推薦嗰度嘅特色火鍋食物:

蕃茄薯仔牛粒湯
推介指數🌿🌿🌿🌿🌿
湯底清新,蕃茄薯仔味道突出,配以美味嘅牛粒,味道濃厚。

安格斯牛肉
推介指數🌿🌿🌿🌿
肉嘅色澤豐滿,質感柔軟,食落口情味無窮。

花雕浸安格斯牛肉
推介指數🌿🌿🌿

手切牛肴肉
推介指數🌿🌿🌿
肉質嫩滑,烹調得剛剛好,鮮味十足。