2023-01-15
一間回頭率頗高的小巷咖啡店.陽光踢走陰陰沉沉的天氣.今日可以去咖啡店Lu(´▽`) ☀️☕️.➿sᴜɴsᴇᴛ ᴇɢɢ ʙᴇɴᴄᴅɪᴄᴛ咖啡有機啡及手沖~咖啡豆都係自己炒烘. 二咖啡店提供的熱食也很出色. sᴜɴsᴇᴛ ᴇɢɢ ʙᴇɴᴄᴅɪᴄᴛ 用紅菜頭同紅酒一齊煮成醬汁.麵包就用Fram to Bread🥖意式香草薄餅做基底.食落去有脆脆口感.➿ᴄʟᴀssɪᴄ ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ傳統嘅Carbonara 以純蛋黃及芝士做.不是忌廉做基底.冷卻後會凝固.店員亦都細心提醒我們要盡快食用.享受最佳狀態嘅味道.➿ᴀᴢᴜᴋɪ ᴄʀᴇᴀᴍ ʀᴏʟʟ來自 Lucy coffee 的Cake Roll.不同啡店的供貨都不同不過今次食到既紅豆忌廉做得輕盈甜度適中.比起第一次吃有驚喜☺️.室內木枱設計有格調~個人幾喜歡.除咗可以同Barista交流..➿ʙʟᴀᴄᴋ ʜᴋᴅ 𝟺𝟶➿ᴘɪᴄᴄᴏʟᴏ ʜᴋᴅ 𝟺𝟶➿ғʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ ʜᴋᴅ 𝟺𝟻➿ʙʀᴀᴢɪʟ ᴍᴀᴄᴀᴇ 𝟼𝟸% ᴅᴀʀᴋ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʜᴋᴅ 𝟻𝟻➿ᴀᴢᴜᴋɪ ᴄʀᴇᴀᴍ ʀᴏʟʟ ʜᴋᴅ 𝟻𝟾➿ᴄʟᴀssɪᴄ ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ ʜᴋᴅ
. ➿sᴜɴsᴇᴛ ᴇɢɢ ʙᴇɴᴄᴅɪᴄᴛ
. ➿ᴄʟᴀssɪᴄ ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ
. ➿ᴀᴢᴜᴋɪ ᴄʀᴇᴀᴍ ʀᴏʟʟ
. 室內木枱設計有格調~個人幾喜歡.除咗可以同Barista交流
➿ʙʟᴀᴄᴋ ʜᴋᴅ 𝟺𝟶
➿ᴘɪᴄᴄᴏʟᴏ ʜᴋᴅ 𝟺𝟶