2023-05-12
🇯🇵一間屹立廿十幾年有温度尖沙咀居酒屋🏮位於赫德道,雖然唔係特別旺嘅道路。但俾佢嘅獨特裝修吸引就入左去食啦!裝修係走日本小店居酒店真係氣氛!空間唔多,大位8-10枱店員會同食客交流個種。好有温度。平日夜晚都座無虛席,大部分食客都係有訂枱,仲有幾位日本人添。前菜就叫左日本蕃茄🍅 $68開下胃先,蕃茄配上沙律醋汁酸酸甜甜好正愛女魚二食 $380整條片切片,厚席剛好肉質扎實爽口,肉質肥美呈半透明,味道清甜鮮味,十分適合初夏季節品嚐。鮮魚奶湯 一魚二食魚頭魚骨加入蔬菜用作魚湯,鮮甜味美😋芝士酒盗 $68酒盜即以鹽醃魚內臟半年以上的鹽漬物。配上芝士軟綿既口感,咸香味好濃郁!送酒一流!🍻七味魚翅 $78 叫多一款送酒小食,一般鱈魚片就見得多。燒魚翅真係第一次見,配上七味粉非常惹味香口。深海池魚壽司 $68/2件最鮮美的白身魚之一, 既有白身魚應有的清爽口感,又帶有豐厚的油脂,魚肉味道偏甘甜。吞事魚(赤身)壽司 $78/2件脂量少肉質實有咬口較濃味左口魚壽司 $68/2件雖然只係叫左三款壽司🍣但都好滿足🥰新鮮處理得好!三款都係較濃味嘅魚!左口魚經過火炙後,逼出肥美油脂。令口腔充滿油脂幸福感爆燈!照燒
位於赫德道,雖然唔係特別旺嘅道路。
但俾佢嘅獨特裝修吸引就入左去食啦!
裝修係走日本小店居酒店真係氣氛!
前菜就叫左日本蕃茄🍅 $68
開下胃先,蕃茄配上沙律醋汁酸酸甜甜好正
愛女魚二食 $380
整條片切片,厚席剛好肉質扎實爽口,肉質肥美呈半透明,味道清甜鮮味,十分適合初夏季節品嚐。 鮮魚奶湯 一魚二食
魚頭魚骨加入蔬菜用作魚湯,鮮甜味美😋
芝士酒盗 $68
酒盜即以鹽醃魚內臟半年以上的鹽漬物。
配上芝士軟綿既口感,咸香味好濃郁!
送酒一流!🍻
七味魚翅 $78
叫多一款送酒小食,一般鱈魚片就見得多。
燒魚翅真係第一次見,配上七味粉非常惹味香口。
深海池魚壽司 $68/2件
吞事魚(赤身)壽司 $78/2件
脂量少肉質實有咬口較濃味
左口魚壽司 $68/2件
雖然只係叫左三款壽司🍣但都好滿足🥰
新鮮處理得好!三款都係較濃味嘅魚!
左口魚經過火炙後,逼出肥美油脂。
令口腔充滿油脂幸福感爆燈!
照燒雞扒 $98
一食難忘嘅燒雞髀🍗真心係我食同當中頭三位好食!大推!雞皮燒到好似炸咁脆!仲一d都唔油膩添!雞肉Juicy到咬到肉汁嘅嫩滑。
我會為左隻雞脾再番黎嫁!好好味🤩
之後就叫左幾款不同嘅串燒送酒😆
牛舌串 $84 雞軟骨串 $40冬菇串 $40
日本青椒仔串 $56
柚子鹽燒白鱔 $136
必叫^_^皮脆口肉嫩滑
整體串燒好高質,對每款食材處理得好好!
師傅功架一流!👍🏻