2009-01-15 9 views
以前d lunch 價錢可能平少少但真係吳係一間正常會係soho區見到的餐廳但我隔左3-4個月冇去,其實我係中環半山區返工的行政人員金日我又冇哩頭行左去Bread & Breakfast 坐落看一看張menu都而經不同了,以前間間單單,得個幾行,兩三樣野買,看見都吳開謂,d字間單吳近要!,要但係有d連我都會煮~!呀!個d肉醬呀,白汁雞黃,bbq豬仔骨............................!!!!!!!!但金似就好好多啦!有龍脷魚配紅椒汁,又有燴羊膝配紅花反,薄牛柳配紅酒汁,賓尼的什菌配薯角起碼這些東西我吳會知道佢點整先金我就叫左個龍脷魚配紅椒汁,同一個法式焦糖燉蛋龍脷魚配紅椒汁有薯容啦,有少少菜,魚都幾大件,但吳會話見到舊魚就飽金大羅件魚切開係少少肉汁,同好焾好滑個紅椒汁就有少少忌廉味做得剛剛好平衡到兩者共存整體上ok我個得廚房幾比心機去整,由其有用d紅椒汁去劃花法式焦糖燉蛋食落有少暖但好軟滑加上有少少好似玻璃金薄的焦糖間直一流因為係第二度我食到個d,係比較實,同真係燒焦羅總結:我問左d侍應係吳係轉左廚房師父,佢地話係,所以好食左係正常,但由此正明一間餐廳好壞吳止係廚
但我隔左3-4個月冇去,
其實我係中環半山區返工的行政人員
金日我又冇哩頭行左去Bread & Breakfast

坐落看一看張menu都而經不同了,
但金似就好好多啦!
起碼這些東西我吳會知道佢點整先
金我就叫左個龍脷魚配紅椒汁,同一個法式焦糖燉蛋
龍脷魚配紅椒汁

有薯容啦,有少少菜,魚都幾大件,但吳會話見到舊魚就飽金大羅
件魚切開係少少肉汁,同好焾好滑

個紅椒汁就有少少忌廉味做得剛剛好平衡到兩者共存

整體上ok我個得廚房幾比心機去整,由其有用d紅椒汁去劃花
法式焦糖燉蛋

食落有少暖但好軟滑加上有少少好似玻璃金薄的焦糖間直一流

因為係第二度我食到個d,係比較實,同真係燒焦羅

總結:
但由此正明一間餐廳好壞吳止係廚房,管理都好重要
我念我而後會多d去希望可保持到金日的水準
龍脷魚柳配紅椒忌廉汁
法式焦糖燉蛋
$90 (Lunch)