第一次去天后嘅火鍋店頭啖湯,入到去,牆上貼滿廣東話拼音同粵語正字,仲有唔同嘅港產片海報,睇嚟老闆係一個好熱愛香港文化嘅人 📽️ 每日中午,店家會 WhatsApp 通知客人當日嘅海鮮推介同價錢 📲 嗰日我哋預訂咗冬瓜瑤柱鮑魚雞煲,裡面有大塊冬瓜、4 隻五頭鮑魚、瑤柱同半隻雞,湯底鮮甜仲有高湯嘅香味 🍲 嗰晚我同朋友嗌咗手切牛肩胛、手切安格斯雪花牛同西班牙黑豚肉。牛肩胛大塊,雪花牛油花分佈均勻,肉質滑溜。黑豚肉質鮮嫩,帶少少脂肪 #好食 🥩 我哋仲試咗豬肉眼根,即係豬扒上面嗰條筋膜肉,口感似豬頸肉,彈牙兼肉味香濃,可以一試!海鮮嘅話,我哋嗌咗台山蠔,大到似美國桶蠔,蠔肉鮮甜肥美。仲有菲律賓黑花甲都大粒又鮮甜。台灣白鱔煮 2 分鐘就熟,彈牙冇骨 🐟 我同其中一個朋友都鍾意佢哋嘅爆荽手打墨丸,墨魚味濃,加上我哋都鍾意芫荽,真心正 🐙🌿 其他仲嗌咗炸魚皮、鴨血、油麥菜同雜菇拼盤 🍄
冬瓜瑤柱鮑魚雞煲
菲律賓黑花甲
Other Info. : 頭啖湯嘅整體服務都唔錯,每個員工都用心講解食材同最佳煮法,係一間用心經營嘅火鍋店 🔥
$540 (Dinner)
冬瓜瑤柱鮑魚雞煲
菲律賓黑花甲