2024-02-18 866 views
本身係前大坑街坊 日日都會經過舖頭門口。 食過好幾次,次次都好滿意😀 最記得佢哋係冬天會放啲miso soup 係門口免費俾人飲,雖然只係湯粉加熱水,但最重要係個心! ❤️之後我哋搬走左 又加上covid 就大約三四年無食過 。 從佢哋IG 見到佢哋應該撐得幾辛苦,好擔心佢哋會撐唔住。 終於都專登返大坑一轉,再一次幫襯。我想講,係香港好嘅日本餐廳好多。但好似八寸咁做到壽司,燒物,揚物,炸串,酒肴都岀色嘅,我數唔到10間。 當然八寸就係之一 。開始講食物。平鯥刺身 好新鮮,加咗我估係萬能蔥再點個秘制汁好好食! 12貫壽司盛有帆立貝,油甘魚,赤身,三文魚子,海膽,蝦。 好新鮮好好味,手勢亦好好,只係$480好抵食 串揚,燒物雖然未到專門食店水準但到絕對係中上。揚物海鰻tempura, 好脆,海鰻亦都鮮嫩,入面好似加左舊mochi ,口感好特別 卷物蟹盛set, 有蟹肉軍艦,蟹膏軍艦,軟殼蟹卷,份量十足,好食飲品Chi-hi, whiskey, 梅酒, 特別講一講個梅酒係大名鼎鼎岀妙花闌曲,箕輪門嘅大七酒造嘅梅酒。係市面唔常見,記得要試吓當人人都北上消費嘅時候,呢啲有心做嘅小店好需要大家支持!

終於都專登返大坑一轉,再一次幫襯。

開始講食物。

平鯥刺身
好新鮮,加咗我估係萬能蔥再點個秘制汁好好食!

12貫壽司

串揚,燒物
雖然未到專門食店水準但到絕對係中上。

揚物

卷物

飲品

當人人都北上消費嘅時候,呢啲有心做嘅小店好需要大家支持!

𧐢
12貫壽司盛