2021-05-23
從來無試過遇到咁忿怒嘅事!嬲到我要註冊會員入黎寫返今日發生乜事!今日禮拜日帶埋一家大細黎飲茶,11:00入座,佢話坐到12:15。一開始叫點心食,到11:45佢話last order,咁我就叫個麵同埋甜品。甜品黎先,我知道時間就到都同您食住先,邊食邊等個麵。12:15,有個類似門口知客嘅阿姐入來話夠鐘喇,我話仲有個麵未黎請佢跟一跟,轉個頭佢走入來答我「個麵無落單呀,您哋好走喇」,我愕一愕然,態度咁差都有!?但都無計,唯有埋單食埋未食哂嘅點心,跟住個阿姐拎張單過黎已非常誨氣。BB女細,食得慢,再過一陣個阿姐又入來又催,我哋唯有走一部份人,留返老婆同阿女執埋啲BB餐具,就係呢個時候,有個執枱阿嬸已率先來執枱,期間將枱面嘅豉油一潑,潑到我老婆同B女成身都係,我老婆大叫,我折返一望,深感極度屈辱,飲餐茶啫,都要俾人咁玩?於是大發雷霆,出面啲經理都入來問我咩事,唯獨個知客阿姐無出現,只係喺門口徘徊,係心虛定係咩事,怕且只有佢自己先知道。肯定嘅係我永遠唔會再幫襯!!!
嬲到我要註冊會員入黎寫返今日發生乜事!