2015-01-07
一間"用心"整雪糕的舒適小店早前喺雜誌手機程式下載咗1張"免費茶味雪糕拼窩夫和2杯花茶的甜品套餐"的贈劵, 於是約我個朋友一齊上去試吓先!我哋"為食2人組"根據贈劵上的地址好快就到達"慕茶"呢間小店,因為早一日前已經打電話訂咗枱所以即時有位坐啦! 細心睇吓周圍的環境佈置得好舒適, 店內顏色喺以"淡粉綠"為主色調所以視覺上好舒服!大約10分鐘後我哋的甜品套餐已經上枱了, 睇到咁靚咁精緻的甜品真喺唔捨得"破壞"佢! 但諗到雪糕會好快溶都喺影相為先, 然後即時品嚐一番! 茶味的雪糕平時只會食"綠茶"味道, 但今日試咗其他茶味感覺幾特別而且口感特別滑因為喺人手整成的!而另一款的美食就喺: 窩夫, 味道比較軟身D而口感就似"海綿蛋糕"呀!食完以上的甜品後. 我哋再飲咗杯花茶,D味道喺清清淡淡飲落易入口和好順喉呀!最後仲要讚吓呢度的員工(我諗其中2位應該喺老闆), 服務水準好好而且仲好耐心解答我哋的不同問題, 真喺要俾嗰"LIKE"佢哋架....
茶味雪糕拼窩夫