2024-09-18
茶記食得多,呢間茶嘅樣,但係cafe嘅格調同食物,奇。肥妹(朱古力)冰被朱古力粉蓋住,而杯身有溶左朱古力,打卡不錯,但飲落原來唔係好濃,但有好處無咁甜。食物選擇唔算好多,不過都有幾款心儀想食嘅。咕嚕呢個酸甜味一向都愛好,今次變左包,一定試下。佢出錯左雞絲漢堡比我,咕嚕雞扒漢堡再要等,不過黎左影張相先。杏霜cheese cake,佢講明重杏霜味,所以唔啱我,鍾意杏霜嘅人,要試。叫左個mocha撻返歸食。個包黎到一定打個卡,厚,食都有D難。一路食真係好juicy係咁滴汁。個雞好滑,咕嚕汁酸甜適中,其實偏酸,但我鍾意,雞配菠蘿再加酸甜汁,又似食餸,但又食包,感覺好神奇,個包就值得一試。薯條呢個厚條好有懷舊feel,薯條正常。話梅肉桂蘋果西多士,話梅味𡙡唔多,但肉桂同蘋果呢個配合加埋都已經好夠,力creamy配西多,係煎方式,因為唔炸,無乜油同事又好似無咁燥熱。不過我本身唔好creamy覺得唔要creamy,好似仲食到肉桂蘋果個味。整體小店一向我都支持,仲要有水準同有新奇食物,我會定期黎幫襯下。
叫左個mocha撻返歸食。