2023-07-01
🍣 鮮壽司$168鮮壽司set一共有12款壽司,包括挪威三文魚腩、黑松露油甘魚、珍寶甜蝦、紫蘇墨魚、蔥吞拿魚男、蟹膏、三文魚籽、帆立貝、醬燒三文魚、海膽、玉子小食同池魚。當日刺身食落鮮甜,三文魚腩同黑松露油甘魚入口非常肥美,紫蘇墨魚嘅配搭亦一絕,可惜嘅係壽司飯相當實淨,口感唔係咁好😥。同埋海膽軍艦完全唔得啦🥶,食落去好腥同已經溶溶哋啦。提提大家呢個壽司set本身係冇池魚嘅,應該係炙燒左口魚邊,可能賣曬燒左口魚邊啦,所以就俾咗池魚我地(不過店員係幫小編落單嘅時候冇同小編講,上菜亦都冇同小編講,係要主動問點解冇左件左口魚邊先至入廚房問下點解,呢點就尚待改善啦)。🍱 三色丼$102三色丼可以係挪威三文魚腩、帆立貝、海膽、蔥吞拿魚腩、三文魚籽、油甘魚入面自己揀三款。小編當日揀咗挪威三文魚腩、油甘魚同蔥吞拿魚腩。小編都係嗰句啦,三文魚腩同油甘魚腩入口都非常之鮮甜肥美,完全食得到油脂嘅美味🤭,蔥吞拿魚腩嘅味道發揮正常,係抵食之選。
🍱 三色丼$102