2018-08-11 277 views
尖沙咀想食日本野有好多選擇,但想食好食高質素既刺身真係要小心挑選。今次同朋友試下呢間比較貴價少少既日本餐廳,我地早收工,食七點walk in都唔需要等位,但見到七點半打後開始多人。餐廳唔算好大,但以日本餐廳黎講,算係多枱同環境都算安靜。見佢有幾多日本酒飲,可惜我呢排要戒酒Menu 除左special menu ,都係睇呢個平板就有哂所有野,選擇好多,基本上有哂你想食既類型。先來前菜,有八爪魚,筍同海蜇,全部都好開胃來了,今晚既焦點,日本廣島蠔,好大隻好多汁,好鮮好正,鮮甜多汁好想食多隻,但為左試更多野食,只可一人一隻再來壽司,海膽同甘蝦都香甜新鮮,池魚皇都好新鮮都同口感好爽滑呢個拼盤不得了,有齊哂我地想食既野,三文魚好肥美,吞拿魚超級厚切好爽好正,油甘魚都好有魚既鮮味,重有我最愛既帆立貝同赤貝,帆立貝好鮮甜,而赤貝好爽口,甘蝦同壽司果d 一樣咁鮮甜食左咁多刺身,食返d熟食,有串燒雞軟骨好脆同香口,唔會燒得太乾身,安格斯牛肉,燒得岩岩好,唔會太熟,保留到肉汁同林。燒蕃薯仔,呢個唔係間間日本餐廳都有,反而美食展成日有,我超鍾意食,好甜好好食最後食埋個天婦羅烏冬,大滿足。天婦羅炸得岩岩好,一

前菜

先來前菜,有八爪魚,筍同海蜇,全部都好開胃

日本廣島蠔

好想食多隻,但為左試更多野食,只可一人一隻

海膽,池魚皇,甘蝦壽司

刺身盛

雞軟骨串燒,安格斯牛肉串燒,蕃薯仔串燒

什錦天婦羅烏冬

最後食埋個天婦羅烏冬,大滿足。天婦羅炸得岩岩好,一d都唔油,冬菇大大粒又好好食,炸蝦都食到好甜係新鮮蝦👍🏻
總括黎講,真係一分錢一分貨,呢間餐廳價錢唔便宜,但絕對係能夠滿足你想食新鮮美味刺身既好地方

2018-08-06
$460 (Dinner)
前菜
日本廣島蠔