2017-02-08
路經侯王道,今晚條街又凍,見呢間食牛腩麵好似幾乾淨就入去喇!點知有驚喜!!入去見到價錢係貴價野,仲有D後悔入左尼,不過都坐底左就照食啦。朋友叫左上湯坑腩粗麵,我就上湯牛筋腩河,叫多2個油菜同汽水。上湯坑腩粗麵-擺放好整齊,牛腩有5舊,好厚好大件,而且係好乾淨,唔係出面成個碗都係湯汁。食洛勁淋身,一D筋都無,而且好濃牛腩香味,係會令你啖啖都好滿足!麵ge份量都唔小野,湯底係好重牛味,令你想飲埋個湯!!上湯牛筋腩河-同樣擺放好整齊, 筋腩各3舊,件件都有份量,所以6舊絕對唔少野! 牛筋嚼落有咬口,炆得好入味, 牛腩就淋身,同樣個湯都係令你不知不覺食哂成碗!油菜-好新鮮加左腩汁,個人覺得好食過加蠔油,可能個腩汁真係太出色,有菜有肉,呢餐真係令人好滿足!