2024-04-19 41 views
哈哈哈💥一向喺大角咀唔知有咩好食,不過今日同老婆食咗一間觸目驚心嘅餐廳-盈圖,真係令我驚喜連連! 今次係介紹幾款我覺得特別好食嘅菜式,話說無論係金湯小籠包、真功夫潮州粉果定係黃金脆蟹,味道都令人一試難忘!‼️‼️👏✅黃金脆脆蝦丸,一詞黎形容就係「過癮」!每一球蝦丸充滿咗豐滿嘅蝦肉, 咬落去鮮味十足。再加上外層嘅金黃色炸粉,真係一口咬落去即刻引發口腔裏面嘅味覺終極享受,每一啖都好過癮。💁‍♀️✅金湯小籠包,另一個美味嘅驚喜!一啖咬落去,湯汁即瀉出嚟,好似藏咗個海洋嘅滋味喺口裏面。😆一啖食落去,濃厚嘅湯汁下面,就係鮮美嘅餡料,真係好美味!✅真功夫潮州粉果, 算系另一款令人回味嘅美食。每一粒粉果都好似一個小驚喜,一口咬落去,滿口都系餡料嘅美味,啖啖都有驚喜,美味得我哋忍唔住又叉咗第二盤!👏✅養生五豆糕,呢個我老婆好鍾意。一卷五豆糕,充滿咗五種豆嘅獨特口感和味道,有軟滑嘅,有綿密嘅,實在是每一口都有着唔同嘅驚喜,真係太完美啦!總括而言,今次食嘅午餐絕對值得叫做一頓豐盛嘅饗宴!分量適中又唔會令人食不消化而且環境舒適,服務員態度又好,真係一間好嘅餐廳。👍