2024-10-14
🌟酒店意大利餐廳慶祝生日🎂☺️今日嚟到我期待已久嘅rosewood bluhouse 食飯,朋友生日就book左來食🥳⭐️Rigatoni alla Carbonara $238正宗卡邦尼做法,食落蛋味香濃,配上彈牙粗管通粉更加掛到汁,配上風乾煙肉鹹香,再加上少少黑胡椒,味道平衡方面做得好好😋⭐️Porchetta $320烤豬肉食落肉味夠而且肉質好嫩,唔會覺得油膩,美中不足係豬皮未夠香脆⭐️Burrata Di ‘’Andria’’ add on 24 months Parma Ham $460布拉搭芝士配上24個月風乾火腿,呢個配搭真係好完美,而且份量十足,絕對推介😍⭐️Pizza Margherita $98Pizza 餅底香脆而且有一定厚面,入面煙煙韌韌,配合蕃茄芝士同羅勒,不得不試✨⭐️Octopus Salad $268大大粒既八爪魚配上多肉飽滿嘅橄欖,八爪魚個口感一流,唔會𡁻唔到,配合埋橄欖油成件事好清新!⭐️Tiramisu $98本人唔算係tiramisu嘅愛好者,不過佢呢度Tiramisu嘅咖啡味唔算好濃,反而比較食得出芝士味同酒味,更加適合我!🥰另外我地每人order左幾款不同
🌟酒店意大利餐廳慶祝生日🎂☺️
⭐️Porchetta $320
⭐️Pizza Margherita $98
⭐️Octopus Salad $268
⭐️Tiramisu $98
另外我地每人order左幾款不同飲品,全部都好好飲呢🍹🍸