2015-10-03 1035 views
尋晚收工同幾個同事諗住食吹下水, 由於打風又落住雨, 咁啱經過呢間小店, 無諗太多就入咗去. 店內環境唔錯, 可能時間尚早, 人客唔多.餐牌選擇都算多, 一時唔知點咩, 店長話是日廚師推介嘅海鮮係即日喺香港仔運過黎, 我哋即管試下.油鹽水花甲: 大大碟, 味道不錯, 肉質夠肥美, 可以encore.椒鹽瀨尿蝦: 初頭有啲猶豫, 無諗過喺呢種小店食瀨尿蝦, 但估唔到瀨尿蝦新鮮彈牙, 惹味香脆, 竟然食到大排檔嘅風味, LIKE爆杏汁白肺湯: 店長話係招牌, 成窩湯奶白色, 杏汁味濃, 值得一試.金銀蛋浸時蔬, 味道不過不失. 唯一美中不足係個海帶綠豆糖水淡咗啲, 怕甜嘅朋友可能會鍾意.銅鑼灣區黎講, 呢間店價錢唔算太貴, 食物, 服務員好nice, 靜靜地可以傾下計, 會再來
油鹽水花甲
椒鹽瀨尿蝦
酥炸茄子
海帶綠豆糖水
尋晚收工同幾個同事諗住食

銅鑼灣區黎講, 呢間店價錢唔算太貴, 食物
, 服務員好nice, 靜靜地可以傾下計, 會再來
2015-10-02
Type of Meal