2016-10-10
銅鑼灣有時想好好好地舒舒服服咁飲個茶, 食少少特色d既食物唔係排長龍就趕客走呢間新開既特色fusion 點心菜館就係匯豐上面, 俾佢吸引到既係佢地個豬仔外形的包包, 相當可愛, 姊妹們都大愛地方闊大, 裝修特別, 環境舒服, 而且一點都不趕客, 茶水上得很快, 讚店內的特色菜真的不少, 花多眼亂, 絕對不會揀唔到食品外觀精美的包菜鴨卷味道, 爽脆口感, 加上鴨汁, 味道豐富複雜猛虎咬豬個名夠晒特別有創意, 好似我地乘日食開既刈包, 個外形好得意呀入面材料可以揀豬腩, 雞 或者魚. 個豬腩真係值得一讚油香入口即溶, 加埋個包包平衡返個豬腩, 吃下去沒有負擔感玉桂香鴿必食比起平時食既乳鴿仔多肉, 肉嫩鴿味重很野味, 油香十足.松子爐魚是豬仔鐘意食既菜式之一, 酸甜的醬汁減低炸魚的油膩感, 開胃, 加上松子仁, 加重食物口感柚子蝦餃真係有柚子既味道, 加上大粒既蝦肉, 創意十足, 口感新鮮, 略認為皮放久了, 比較硬身, 要襯熱食脆皮牛魔點醬係牛肉粒外面加上薄薄的脆皮, 增加牛肉粒的口感, 十分細心的配搭牛肉粒入口即溶, 加上脆面, 唔會單純食牛肉粒咁悶, 抵讚.
店內的特色菜真的不少, 花多眼亂, 絕對不會揀唔到食品