2014-05-06 1615 views
 講真我住深水埗咁多年都未去過呢度,反而其他地區嘅街市熟食中心我哋都有去過,所以我哋果次就本着探討心情上去搵食,我仲記得果日去到街市樓下好靜,一啲都唔似有食市架,點知上到去二樓完全另一番景象,上面原來好旺架,我哋搭扶手電梯上就見到亞金7號嘅伙記介紹,咁我哋就膽粗粗去試吓啦,我哋叫咗三個小菜,其中有我哋最鍾意食嘅沙薑雞腳(真係大碟又好味)仲有泰式豬頸肉,但另外一款忘記咗係咩,我哋仲有叫咗幾枝啤酒飲,其實我當時有影相架,可惜俾我唔小心刪除咗😢而第二次我去哋就叫咗椒鹽軟殼蟹😊椒鹽多春魚,仲有唔少得嘅梗係沙薑雞腳啦!哈哈,今日我帶埋媽媽一齊去食,今次我哋叫咗雞腳(實在太鍾意食所以去親都叫)椒鹽多春魚,冰梅豬仔脾(值得推介^_^),仲有碟菜,跟住我哋飲咗8枝啤酒,埋單都係$286咋,真係好味又抵食👍👍👍👍👍 呢個係軟殼蟹冰梅豬仔脾椒鹽多春魚
呢個係軟殼蟹
冰梅豬仔脾
椒鹽多春魚
2014-04-27
$120 (Dinner)