2024-01-19
自從屯馬線開通左之後🔍,我地多左去屯門,元朗揾食。今日來左荃灣西附近呢間餐廳食晚餐,見到網上評價一直好高,所以今日特意來拜訪一下。👅我地三個人點左4個送:✅水晶鮮蝦餃,外皮非常嬌嫩,鮮蝦肉質鮮美。✅蒜香鮮蝦春捲,食咗呢啲蒜香鮮蝦春捲真係一個開心😃嘅經歷!外皮炸得金黃酥脆🥠,啖啖都係滿足感。咬落去聽到嘅「卡滋卡滋」聲,加上嗰種輕微嘅焦香味,真係惹味到不得了!春捲入面嘅蝦仁又新鮮,又彈牙,每啖都感覺到海鮮嘅鮮甜,蝦仁同蒜香嘅味道就好似天造地設嘅組合🦐。而且,佢哋將蒜味調節得剛剛好,係咁令人回味,又唔會過於濃烈。啲蒜香味道滲入到蝦肉入面,每一口都充滿驚喜😲。同點心醬🥢嘅配搭真係冇得頂,酸甜嘅醬料將蒜味同鮮味昇華咗,食落去後韻長,令人一次又一次嘴饞。仲有,春捲嘅大小正正好,一啖一個剛剛好,無論係朋友聚會定係一個人慰勞自己,都堪稱完美之選👌。而家市面上各種春捲琳瑯滿目🌟,但係呢款蒜香鮮蝦春捲絕對能夠在眾多選擇中脫穎而出。唔單止係因為味道正,更加因為每次食都能夠帶來溫馨同享受嘅感覺💖。下次再有機會,我肯定會再嚟幾次,想探索下佢哋美食嘅每一層次!總結一句,呢碟春捲真係令人食指大動👍,值得一試再試!✅
我地三個人點左4個送: ✅水晶鮮蝦餃,
外皮非常嬌嫩,鮮蝦肉質鮮美。 ✅蒜香鮮蝦春捲,
而家市面上各種春捲琳瑯滿目🌟,但係呢款蒜香鮮蝦春捲絕對能夠在眾多選擇中脫穎而出。唔單止係因為味道正,更加因為每次食都能夠帶來溫馨同享受嘅感覺💖。下次再有機會,我肯定會再嚟幾次,想探索下佢哋美食嘅每一層次!總結一句,呢碟春捲真係令人食指大動👍,值得一試再試! ✅極品溜沙飽
包好鬆軟,入面好creamy 同埋好juicy。 ✅燒賣皇
大大兜,燒賣好多肉,D材料非常入味。燒賣皇那煙韌口感,加上魚肉香氣,蘸點豉油、辣椒油都非常好食。我地好中意食,所以叫左兩籠。