2019-06-21
今次係第二次嚟,上一次係七年前喇,價錢無點加,一樣有蠔,食物種類更多,服務更好,當然客人亦多好多。今次係上網訂枱,每位$100訂金,埋單比埋尾數$248,三百幾有齊蠔,海鮮,刺身,鵝肝,熱葷款式多而且質素唔錯,甜品亦絕不馬夫,職員人手充足又有禮。咁嘅價錢,性價比超高,真係想食多幾次。蠔唔係即開當然無即開咁新鮮,入口係比較Creamy,係我鐘意嘅口感,我覺得唔錯,而且不停Refill,無一刻係無蠔。每人會送一客和牛,油脂充足好好味。蝦都可以,螺同蟹無咩味。青口,藍青口都幾,蟹腳一般,沙白好新鮮又無沙。刺身好新鮮,帶子同有頭甜蝦都有。壽司種類都多,我影嘅時候係尾聲,右下邊係壽司飯。煙三文魚唔錯。仲有即切片皮鴨。焗蠔隻隻都脹卜卜,燴牛膝睇落大件,入口肉質鬆軟唔黐牙,兩樣都好味。吉列流心豬扒鞋同乾咗啲,燒牛肉夠厚但唔夠嫩,羊架肥瘦適中,顏色粉嫩,仲帶少少騷味,入口帶少少爽,好吸引呀。湯有三款:西蘭花忌廉湯,人參雞湯同中湯。七點半開始有煎鵝肝,唔夠油潤,都唔錯。即焗梳乎厘不停供應。甜品款式都幾多幾精緻,蛋撻仔,煎推,即烘窩夫,綠茶木糠布甸,蛋捲,啫喱,Mousse等等,全部都唔會太甜。另外凉粉,
每人會送一客和牛,油脂充足好好味。
蝦都可以,螺同蟹無咩味。
青口,藍青口都幾,蟹腳一般,沙白好新鮮又無沙。
刺身好新鮮,帶子同有頭甜蝦都有。
壽司種類都多,我影嘅時候係尾聲,右下邊係壽司飯。
煙三文魚唔錯。
仲有即切片皮鴨。
湯有三款:西蘭花忌廉湯,人參雞湯同中湯。
七點半開始有煎鵝肝,唔夠油潤,都唔錯。
即焗梳乎厘不停供應。
另外凉粉,椰汁西米,豆腐花係自助。
仲有麵刨布甸同焦糖燉蛋。
水果好甜。
仲有8款口味Movenpick任食,職員好有禮貌好有耐性。