2022-01-15 1424 views
一月又再禁晚飯堂食唯有約朋友下午茶,但係一見到一個咁吸引嘅歺牌即刻轉軚,食咗一個勁滿足嘅三道菜「下午茶」如其散叫main course 加飲品不如食呢個三道菜套餐更抵,有前菜,主菜,甜品及咖啡/茶,$488絶對不算平宜但在Grand Hyatt 以呢個價錢食到一個three courses menu真係好抵,仲要係好好食冇欺場前菜可以揀Caesar salad或湯或烤麩, 主菜有六款可以選擇,有三文治、牛扒、意大利雲吞、和牛、咖啡廳最出名嘅海南雞飯同喇沙任擇,我怕太飽揀了🦞龍蝦潛艇三文治:麵包是鬆軟的竹炭麵包,搽上牛油再焗香氣四溢,再加豐富的龍蝦肉及牛油果同埋side dish薯條真係好滿足,朋友揀了份量十足的西冷最開心係佢哋嘅甜品無論賣相同味道都好精緻,我哋兩個人揀咗blueberry cheesecake 同rich chocolate mousse cake share食,今日嘅cheesecake 絕對有驚喜為成個歺完美作結,加上枱與枱之間空間十足,我哋由三點食到六點,真係好滿足,奈何一到六點便要離開,唯有盼望可以早日再有晩上堂食

2022-01-15
$550 (Tea)