2024-06-13
第一次嚟食天星係食酸辣少辣,佢個酸好單調,感覺佢既酸係用左醋嚟佢吊起佢 。唔係好覺係酸菜,如果用酸菜好食好多 。朋友話佢嘅豬軟骨係全港最好食,我本身唔算meat lover, 食米線第一選擇都唔會係豬軟骨 。今次特登叫左豬軟骨嚟食,佢係好入味同淋,連軟骨都入晒味 ,又大份。係好食不過稍嫌調味過重。食多幾啖好膩 。第二次改食麻酸辣少辣,今次食完令我對佢地個湯底改觀 。麻同酸夾埋一齊食得好過癮 。建議大家可以叫蜂巢豆腐,連埋湯汁咁食超級好食。反而今次可能有麻辣,唔係好focus佢個酸 。所以麻酸辣比酸辣嘅湯底好食好多。第三次都係食返麻酸辣,不過今次個麻酸辣變左濃味重口味 。食到一半已經食不下去 。冇第二次一路食一路又麻又酸辣咁過癮 。總括嚟講,佢哋煮湯底嘅質素應該唔係好穩定。同一個湯底兩次食都有差,而且差距都幾遠 。舖頭比較長同窄,坐位來說唔算舒服同寬敞 。好食既酸辣/麻酸辣米線除左老闆娘真係只有老闆娘嗎?
舖頭比較長同窄,坐位來說唔算舒服同寬敞 。
好食既酸辣/麻酸辣米線除左老闆娘真係只有老闆娘嗎?