2012-10-24
我們6人被安排坐卡位, 椅背夠高,坐得舒服。中有電視睇先來一盤混醬好多選擇,中有貼紙標明好清楚,個個器皿都乾淨沒有"痴立立"香濃豬骨湯底好多料!!除了豬骨仲有雞腳,豬骨雞腳都好淋好入味,中有菇、粟米、紅蘿蔔、白蘿蔔 (好甜!!)上品很多火煱配料都可以雙併的 ,這讓我們可以多嘗試不同的食物,而且又不用怕吃不完。如火鍋料係醬爆,會有支旗仔提醒客人"小心燙咀" 幾細心!整体丸質素OK,幾彈牙,幾新鮮。芝士蝦丸 $85蚧子包心丸 $85 => 新創丸,味道好怪鮮魚腐 $75 => 幾好味貢丸 倂 鷄脾菇 $55明太子釀冬菇 $75鮮蝦雲吞 倂 蟹子釀蝦丸 $85鯇魚 $55 =>幾新鮮豬肝 => 幾新鮮好爽 (但內臟都係少食好)叫了三款熟食,整体唔掂,好鹹!!脆豆腐 $48 => 脆皮太厚,但豆腐很滑,一般。朋友誇口椒鹽九肚魚 $38 => 好鹹燒汁脆皮鮮牛腩 $78 => 好鹹三文魚刺生 厚切,夠新鮮,幾好見好多人讚服務周到 ,會來幫你隔下湯油,換碟,加茶及夾走台上既紙巾等垃圾。仲有甜品送....但從來沒有發生在我們身上,唔知
中有電視睇
先來一盤混醬
好多選擇,中有貼紙標明好清楚,個個器皿都乾淨沒有"痴立立" 香濃豬骨湯底 好多料!!除了豬骨仲有雞腳,豬骨雞腳都好淋好入味,中有菇、粟米、紅蘿蔔、白蘿蔔 (好甜!!)
如火鍋料係醬爆,會有支旗仔提醒客人"小心燙咀" 幾細心! 整体丸質素OK,幾彈牙,幾新鮮。
芝士蝦丸 $85
蚧子包心丸 $85 => 新創丸,味道好怪
鮮魚腐 $75 => 幾好味 貢丸 倂 鷄脾菇 $55
明太子釀冬菇 $75 鮮蝦雲吞 倂 蟹子釀蝦丸 $85
鯇魚 $55 =>幾新鮮 豬肝 => 幾新鮮好爽 (但內臟都係少食好)
叫了三款熟食,整体唔掂,好鹹!! 脆豆腐 $48 => 脆皮太厚,但豆腐很滑,一般。朋友誇口
椒鹽九肚魚 $38 => 好鹹
燒汁脆皮鮮牛腩 $78 => 好鹹 三文魚刺生
厚切,夠新鮮,幾好
仲有甜品送....但從來沒有發生在我們身上,唔知係唔係我們沒有叫貴價牛及海鮮??
5大1小埋單$1150 (沒有牛及特別海鮮) 我覺得這間食肆價格貴,食物冇驚喜,唔係特別好食,
但好彩食物新鮮,環境淸潔衛生。試一次已足夠。