2024-02-04
☞ 銅鑼灣 ROYAL INN ☜ ———————————————上次食過呢間覺得幾好食,今次帶個friend嚟慶祝生日🙈———————————————◊ 炭燒8oz安格斯裙柳牛扒 ($298) ◊牛嘅呢個部位食落比較韌,但因為我哋嗌三成,所以都還可以。呢一塊牛扒嘅牛味好香,而且其實八安士份量都好多😆美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5 ◊ 辣炒西班牙八爪魚 ($148) ◊八爪魚大大粒,咬落仲要好彈牙。一齊炒嘅薯仔都好香,好粉糯,啲菜同辣椒食落好惹味,配上脆片食落有多重口感😚美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 白松露薯條 ($78) ◊呢個係上次嗌過嘅嘢再encore😝美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞 ($158) ◊平時唔太鍾意食水餃雲吞,但意大利嘅小雲吞就唔同啦,表面痴上香濃嘅松露忌廉汁,配上Jim面頰肉,好香又好食😍美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 自家製藍莓醬士多啤梨班戟 ($88) ◊班戟嘅皮軟腍腍而又帶點煙靭,藍莓醬食落唔會太酸,越食越開胃,而且仲有大量嘅莓,係一個又靚又唔會太邪惡嘅甜品😎美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 茶 - 白桃果園、美果洋甘菊 ($42+4
———————————————
上次食過呢間覺得幾好食,今次帶個friend嚟慶祝生日🙈
◊ 炭燒8oz安格斯裙柳牛扒 ($298) ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5
◊ 辣炒西班牙八爪魚 ($148) ◊
◊ 白松露薯條 ($78) ◊
呢個係上次嗌過嘅嘢再encore😝
◊ 香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞 ($158) ◊
◊ 自家製藍莓醬士多啤梨班戟 ($88) ◊
◊ 茶 - 白桃果園、美果洋甘菊 ($42+42) ◊
兩壺茶都係意料之中嘅味道,飲落都幾香濃🤩
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5
📍:
ROYAL INN
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖
#為食豬在銅鑼灣 #銅鑼灣美食
#foodblog #西式菜 #牛扒 #八爪魚 #薯條 #香港美食 #香港餐廳