2023-06-22
Innolife ☘️🌿🌱🌳每次放假都會同老公揸車周圍搵食:) 今日搵到上水呢間Innolife 環圃休閒村,除咗提供不同食物和飲品,還有不同工作坊、有機菜及小盆栽 🪴 而且係pet friendly 🐈🐩, 又有多個地方可以帶毛小孩去街街😍原本想帶埋我隻貓🐱,可惜落雨,坐唔到outdoor 就放棄了。 一入到出已經有3隻熱情狗狗招呼,其中一隻黑色狗叫Charcoal 🖤🐕🦺,超可愛,仲會不停討摸😍❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----• ❤︎ •-----• ❤︎ 🥖蒜蓉法包佢地麵包係自家製,唔似平時買嘅法包咁硬,質地比較鬆軟,加上滿滿蒜蓉牛油,非常香口🍝 蔥油拌麵配滷味滷味不論豆腐、豬肉片、蛋都好入味,滷水味不會太濃,撈埋炸蒜、醬汁、香蔥 ,好惹味🍕 煙三文魚薄餅薄餅係我鍾意嘅薄餅底,除左三文魚外,上面仲鋪滿香草、芝士、青瓜、粟米、小量沙律菜、車厘茄,所以一啲都唔會油膩😌🧃有機蔬菜汁以蘋果或雪梨做base, 再配其他蔬菜,我哋就揀左雪梨紅菜頭 同蘋果西芹! 感覺非常夏日,好fresh, 唔會有添加的甜味, 健康之選員工都好nice, 會主動同我地傾計,原來佢哋前身係茶道館
每次放假都會同老公揸車周圍搵食:)
🥖蒜蓉法包
🍝 蔥油拌麵配滷味
🍕 煙三文魚薄餅
🧃有機蔬菜汁
員工都好nice, 會主動同我地傾計,原來佢哋前身係茶道館,原以有個位係tatami設計,好有日式風格🍵 仲請咗我哋食,啱啱焗好嘅麻薯波波😋