2011-04-04 41 views
差唔多中午12點入去,之前見人等位場面今日星期一見唔到,一半台有客,幾清靜。早兩日已經入去試過牛通多士火腿,見樓下寫左就唔再寫,今日係試焗豬飯,聽人講話好食所以黎試下。姐姐寫完野就轉頭出張電腦單放台面。落單時間51分,2分鐘內茶走就到,可以接受,上一次都飲茶走,覺得唔錯所以今日再試下睇下會唔會茶膽味唔同,飲落滑有茶味,上水區算係好唔錯。因為冇乜客。 56分個焗飯黎,比較快,通常焗野要15分鐘左右,因為要過爐,so估到個飯應該比想像中冇乜“焗“,收唔到水。如果衣段時間冇客都係咁做,咁應該係廚房煮法係咁,佢地唔覺得要過爐過耐d,呢方面差d。標榜用水牛芝士放面,d芝士真係幾靚,唔錯,唔似普通荼記用平時夾麵包果d。撩開睇下d飯,係炒底,炒得幾靚仔,d蛋唔老飯夠白。豬扒斬件上,夠就夠厚,唔係好細塊不過可以再大塊少少,入味。不過d汁太多,我估因為焗得唔夠耐,而唔係落汁份量多,食落似燴飯,汁似太極鴛鴦d紅汁。overall d野就幾靚仔,份量較茶記少,焗野味道不及英發。10分鐘食完埋單走,$34蚊,lunch可以接受,可以一試。btw,早餐如果食牛通,我唔想再去廣城lu,因為廣城要等好耐,呢度暫時會

btw,早餐如果食牛通,我唔想再去廣城lu,因為廣城要等好耐,呢度暫時會係replacement。
2011-04-04
$34 (Lunch)