2017-11-10 124 views
一直以為上水呢一間藥膳火鍋只做晚市。 原來都有午餐,而且價錢超貼地 ~$38包熱或凍飲~ 岩曬我地呢d打工仔! 我今日就試左佢地既酸辣湯米線。同大連鎖店個d比較,呢個酸辣湯既味道更有層次。米線都同出面唔一樣,係紫米做既米線。好食得黎又健康d雖然鋪面細細,但內部設計都好有特色。牆上掛有好多老香港情懷既漫畫。喜歡漫畫既朋友可以去睇下。我重發現鋪頭裏面放左好多外國入口既 premium beer。難得今日係Happy Friday, 我就叫左個椰子青檸囗味黎試下 (Brother's Coconut & Lime Cider - 4% vol),味道好清新。配埋個酸辣湯米線下次一定要試埋佢地既火鍋同其他囗味既啤酒😜

下次一定要試埋佢地既火鍋同其他囗味既啤酒😜
Brother's Coconut and Lime Cider
  • 酸辣湯紫米線