2024-11-03 2308 views
從大陸工幹完返香港,在羅湖城食又係嗰啲食店,人又多,就忽發奇想,走去試下上水呢間“老牌”西餐廳。第一次來,又係獨食食。其實是類似酒吧般的西餐廳,價錢唔算貴,點了個西冷牛扒套餐也不需2條紅衫魚,已包麵包,湯和飲品,個人覺得性價比絕對高。牛扒賣相很好,鐵板改碟上,本來我一般會點 medium rare, 因為我第一次來,未知情況,安全起見還是要7成熟了。但味道唔錯,配碟選了薯菜,也沒有選錯,薯角外仲有件大南瓜,下次可以試返 medium rare。聽說豬排都幾好,下次也可以試。餐飲就係檸茶。。。係咪酒吧主力賣酒,所以檸茶都係會差啲嘅呢?🤔

2024-10-21
Type of Meal