2018-08-30
我諗個個都係慕名而來就係為咗呢個:生煎包。細細個,個底煎得乾身香脆,內裡肉料多同juice,勁!如果乾身再配埋出邊嘅包一齊食就會太過乾。另外見到鋪頭做緊推介純素食嘅生煎包,我覺得呢個諗法唔錯,其實近年都多咗好多人食素食,絕對係世界大趨勢!所以我覺得呢度都可以仿效,大家繼續為環保出力!🍀🌎💚♻️另一樣唔可以錯過嘅係上海菜飯。一直都覺得菜飯幾好因為會好健康。係食咁多澱粉質嘅主食入邊加啲菜其實不知不覺自己身體都會吸收左多啲纖維,又好味又健康,何樂而不為試呢!而上海店好特別特色嘅菜式必包括豬扒菜飯啦!而且炸醬拌面的炸醬應該都算係有名嘅上海野,份量都幾多,麵質幾有咬口,粗度細細地易入口,應該係上海麵。好多肉同最好就係有啲清新嘅青瓜絲一齊食,都唔會覺得拌麵乾。自己好鍾意飲豆類嘅嘢所以一定唔可以錯過上海舖嘅豆漿啦!不過可以改善提高的係,店裏枱面等環境好似有一啲昆蟲,如果呢個改善埋我諗食客就食得更加安心放心同埋坐得心安有排坐呀。隨時食多幾個生煎包添呀!
自己好鍾意飲豆類嘅嘢所以一定唔可以錯過上海舖嘅豆漿啦!