4 day(s) ago
🎀上環。滿佈分店之大熱爆汁生煎包😋🎀🪄店名* #劉興記生煎包專門店 #劉興記🔮地址* 上環文咸東街2號地舖🔮🗾分店地區🗾 上環,元朗,荃灣,旺角,大圍💰價錢$148 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_上環剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_中菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵之前一直聽講劉興記生煎包超出名 每次經過都見到好多人排隊 今次收工終於抽到時間去試下 今次去上環呢一間分店平日夜晚唔算多人 位於斜路邊 舖頭唔算好大 大約可以坐到四至五台客 裝修偏向舊式~🍽️食物質素🍽️食物方便除咗有好出名嘅生煎包之外 佢哋都仲有提供好多上海菜 而且價錢都幾平 仲提供套餐 一人份量嚟講十分飽腹 如果叫豆漿仲可以任添😜 另外佢哋嘅小籠包都幾出色👍👀評分💖💖💖💖💖🪄套餐-麻醬手撕雞絲粉皮+生煎包1件+凍豆漿 $54嚟到畀佢嘅份量嚇親 佢都幾大碗 性價比幾高 麻醬味會偏濃 配上勁多青瓜絲解膩 粉皮偏粗身 同行朋友話味道都幾唔錯👍 另外佢哋嘅生煎包果然做得幾出色 外皮煎到脆卜卜 但係入面都仲係好爆汁 所以咬嘅時候要小心啲!👀評分💖💖💖💖💖🪄套餐
🪄店名* #劉興記生煎包專門店 #劉興記
🔮地址* 上環文咸東街2號地舖🔮
🗾分店地區🗾 上環,元朗,荃灣,旺角,大圍
💰價錢$148 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
🪄套餐-麻醬手撕雞絲粉皮+生煎包1件+凍豆漿 $54
🪄套餐- 鮮雞湯小雲吞12粒+生煎包2件+凍豆漿 $54
叫咗呢碗小雲吞份量一樣都係勁多 而且佢雲吞嘅肉好夠 唔會皮多過肉 仲配有兩條青菜 夠曬健康👍 我幾鍾意飲佢地豆漿 因為佢哋豆漿屬於低糖 而且豆味濃郁
🪄 原味上海小籠包4隻 $40
我哋仲試咗佢哋嘅小籠包 雖然賣相比較平凡 但係皮薄餡靚 入面都係好juicy~
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️