Poking

啱啱過完年,係時候要食番健康啲,今次黎到上環既poking,有我最鐘意既poke🥰但係呢間除左poke之外,仲有唔同款式既熟食bowl,高蛋白高營養,絕對係健身人士同埋減脂人士既首選。1️⃣自選 Bowl 👉蛋白質:三文魚($98)、吞拿魚(+$35) 👉飯底:沙律菜(+$3) 👉配料:枝豆、雜錦香菇、蕃茄洋蔥莎莎(+$4)、豆腐(+$8) 👉自家製醬汁:芥末乳酪沙律醬 👉香口脆脆:木魚絲,指天椒碎  份量好大,夠我食得飽飽又冇罪惡感😚三文魚同吞拿魚都完全冇手軟!晚餐唔想食咁heavy就揀左菜底,配上各種配菜,健康得黎完全唔會覺得口寡寡👍佢地既芥末乳酪沙律醬都好好味,唔會好膩,令到個bowl口感更加豐富🤤  2️⃣ 香煎三文魚柳飯套餐($118) 👉是日湯品 👉飯底:糙米飯 👉蔬菜:香菇雜菜 👉額外蛋白質:慢煮雞胸(+$20) 👉醬料:韓式辣椒醬 👉香口脆脆:脆炸蒜粒、日式飯素  南瓜湯濃郁creamy🎃另外三文魚好大件!外皮煎得好香脆!肉質一啲都唔乾。加左慢煮雞胸,雞胸係嫩既,連平時好抗拒雞胸既朋友食完都比佢驚艷到話咁好食既😳蔬菜底加糙米飯又係高纖搭配🥦配上韓式辣醬幾惹味。呢間既食物真係俾到
1️⃣自選 Bowl
👉蛋白質:三文魚($98)、吞拿魚(+$35)
👉飯底:沙律菜(+$3)
👉自家製醬汁:芥末乳酪沙律醬
 👉香口脆脆:木魚絲,指天椒碎
自選 Bowl

2️⃣ 香煎三文魚柳飯套餐($118)
 👉是日湯品
👉飯底:糙米飯
 👉蔬菜:香菇雜菜
 👉額外蛋白質:慢煮雞胸(+$20)
👉醬料:韓式辣椒醬
 👉香口脆脆:脆炸蒜粒、日式飯素
慢煮雞胸
南瓜湯
南瓜湯濃郁creamy🎃另外三文魚好大件!外皮煎得好香脆!肉質一啲都唔乾。加左慢煮雞胸,雞胸係嫩既,連平時好抗拒雞胸既朋友食完都比佢驚艷到話咁好食既😳蔬菜底加糙米飯又係高纖搭配🥦配上韓式辣醬幾惹味。呢間既食物真係俾到我健康同美味完全平衡到既感覺👍
  3️⃣抹茶高蛋白飲(Not Only Protein) (+$45)
抹茶高蛋白飲
Protein shake平時既感覺都係有明顯代糖味,但係佢呢款係真係抹茶豆乳既感覺,飲落完全冇怪味。
 4️⃣蘋果醋氣泡紅茶(+$25)
 氣泡飲品夠清爽,飲落微酸。
慢煮雞胸
南瓜湯