2024-10-23 577 views
上環啲餐廳係哂啲巷仔入面,每次經過都會有唔同既驚喜今次就入左一間多國菜試下,餐廳座位唔算多,但唔會坐到好迫既感覺見到其他食客都係食泰國菜多我地就跟風叫左幾樣泰菜.泰式炭燒豬肉串個沙嗲係成個串燒既靈魂,花生味出咸甜分明,而且個豬肉一啲都唔柴,少少炭火燒成嘅燶邊,好有驚喜~.越式香茅蔥油豬扒煎蛋飯蔥油非常香,而且配合甜鼓油好惹味,豬扒好有驚喜超級大塊抵食,非常容易切開,口感軟淋但肥瘦適中,加上太陽蛋嘅加持,成件事好滿足,怪唔之得差不多每枱都有人order哩個飯~.炸雞肶配泰式冬陰功金邊粉又係一個每枱客都必叫號菜式,炸雞肶係另上保留住雞肶嘅香脆油香,比一般生炸雞肶無咁咸,個人覺得幾好;加上個冬陰公湯好足料,個湯底輕輕一撈都會見到店家嘅用心,真係好似去咗泰國小店嘅感覺再加上我地叫左桔仔水同泰式奶茶都還原到當地味道,真係唔錯呀~
上環啲餐廳係哂啲巷仔入面,每次經過都會有唔同既驚喜
見到其他食客都係食泰國菜多我地就跟風叫左幾樣泰菜

.泰式炭燒豬肉串