作為文青既我,星期日緊係去行下市集,行完PMQ後,見到對面大大個%符號既café,裝修好和風,所以去hea 下先Café既外觀簡潔,外牆設有一個大玻璃窗,裏面既客人可以一邊飲住咖啡,一邊望下窗外零靜既街景,非常寫意入面裝修以木和白色既牆身為主,收銀處旁有一張地圖,上面寫上了不同產地既咖啡豆。再行入少少,就會睇到一部炒豆機,可以睇到店內既豆都係自己一手一腳炒香而成。等左10分鐘,飲品終於上台。我叫左杯Ice Matcha Latte。綠茶既味道與鮮奶混合後,兩者唔會互相掩蓋,而令飲品變得單調。反而,綠茶令飲品變得更香滑。朋友叫左杯Coffee Latte,相信大家對呢杯都唔會陌生。Latte當然唔少得上面既Latte art。薄薄大概2cm既奶泡層,既不會粗,又可以享受香滑既奶泡,足已感受到調配師既功力。再加上,好既咖啡與牛奶既調配比例,飲落去,奶既味道明顯,令咖啡唔太苦,非常可口。整體黎講,飲品既質素非常好,值得大家一試。

整體黎講,飲品既質素非常好,值得大家一試。