2018-09-02
每月一次一大班同事一齊出街食飯既時間又到啦!由於時間關係,所以book佐呢間公司路途有啲遠既餐廳。入到去環境幽靜,方便一大班人傾計,就算自己出來食lunch都可以愜意過番段屬於自己的時間睇佐餐牌發現價錢比起其他西餐廳要平啲,本來都擔心會唔會質素較差,但上菜之後發現自己既擔心根本多餘!沙律唔多講,對於我呢啲食肉獸來講,點都唔鍾意食「草」lol 唯一可以comment就係入面啲麵包粒,既脆口,中規中矩。然後到餐湯——南瓜濃湯。一入口好creamy,好重南瓜既甜味(唔鍾意南瓜者慎入)。然後就係主菜芝士什錦飯。等既時間稍微較長,心急人士可能考慮食其他嘢。呢個飯芝士足,但食完個飯一啲都唔會漏,都係lunch唔錯既選擇。最令我驚艷既係同事食既煎三文魚配甜薯蓉!令我不斷後悔點解我要叫焗飯!!甜薯蓉用紫薯製成,三文魚唔會過熟,配埋一齊入口超正!!薯條脆口,調味剛剛好,冇嘢好彈
薯條脆口,調味剛剛好,冇嘢好彈