2024-03-22
呢晚同朋友嚟咗上環一間新開嘅西餐館🍽️餐廳環境燈光較暗,情調十足,主打中西合璧嘅Fusion菜,每道菜式都真係幾創新,絕對值得一試😋🌟黃金單骨雞翼 $128雞翼份量都幾多,而且新鮮炸起食落超辣口🤣外皮炸得酥脆,而且沾滿鹹蛋黃醬,鹹蛋黃味雖然唔算濃,但仍有沙沙嘅口感💛中間肉質都嫩滑juicy💦🌟低溫慢煮澳洲全血和牛叉燒 $428和牛就食得多,和牛叉燒真係冇試過🤣牛肉經低溫慢煮,色澤超級粉嫩,肉味唔重但口感軟嫩☺️食落有中式叉燒甜甜地嘅調味,配上自家中式燒豉油真係有食緊叉燒嘅感覺😆不過最令我驚喜係底層嘅薯蓉😍超重芝士味同黑松露味,每啖都好滿足🥰絕對係MVP🫢🤣🌟SOW海鮮飯🥘 $298呢個海鮮飯都好高質!😚本身以為係西班牙炒飯嗰種,上枱先知面頭係鋪滿紅蝦、帶子、三文魚、油甘魚同三文魚籽✨超豐富🥰紅蝦呈半熟狀態,肉質鮮嫩,而且蝦頭超多蝦膏😍其他刺身都係經過炙燒,食落好香火炙嘅味道😋重點係個飯係好令人驚艷🤩餐廳加入咗中式臘肉去炒,飯粒粒分明,而且好有油香,食落仲有淡淡嘅甜醬油味,有啲似炒糯米飯嘅味道!🥢配埋三文魚籽一齊食好有鮮味,真心係誠意之作🥹❤️🌟玄米茶巴斯克芝士蛋糕 $88最後我哋叫咗個甜品💖
🌟黃金單骨雞翼 $128
🌟低溫慢煮澳洲全血和牛叉燒 $428
🌟SOW海鮮飯🥘 $298
🌟玄米茶巴斯克芝士蛋糕 $88
最後我哋叫咗個甜品💖巴斯克芝士蛋糕唔算流心,但質感好軟滑唔漏,而且玄米茶味都好香濃🥰