Poking

2023-08-14 10 views
去完旅行返嚟之後成日都出街食,今日都想食食清啲,特登去OpenRice search近年好流行嘅夏威夷魚生飯(poke bowl),見到上環地鐵站呢間Poking 好似好吸引,一於去試吓👍🏻其實今次我都係第一次食poke bowl,平時如果午餐只食沙律覺得好空虛,poke bowl 可以揀飯底,啱晒我呢啲食想健康啲又想飽肚既人👍🏻餐廳非常user friendly ,可以揀一啲signature bowl或者自選組合,我唔想諗就直接揀咗個spicy ahi tuna, 加個中華沙律,仲可以揀壽司飯mix沙律底,飲品就叫咗個iced espresso coconut個pike bowl嚟到時都嚇親我,因為真係非常足料,份量真係好大而佢啲配料係成個覆蓋成個飯面,有我最鍾意嘅吞拿魚,毛豆,紫菜,青瓜,芒果,完全係高蛋白低脂之選,食多啲都唔驚肥,因為蛋白質係會build 肌😄跟住啲沙律菜mix壽司飯底份量好多,壽司飯亦都非常有趙口,最鍾意係個醬汁係light 又有啲辣辣地,非常之好味😍杯咖啡質素好好,係Cafe嘅中上水準,清清甜甜,消暑一流👅原來呢間餐廳應該幾出名,坐低都見到好多人嚟食,特別係

spicy ahi tuna

杯咖啡質素好好,係Cafe嘅中上水準,清清甜甜,消暑一流👅

原來呢間餐廳應該幾出名,坐低都見到好多人嚟食,特別係好多外籍人士,上環呢區呢個價錢同質素仲可以坐低食真係好ok❤️
Type of Meal
Lunch