上環一帶嘅cafe真係多到數之不盡,相信唔會有去完嘅一日( ´▽`) 上個週末黎到呢間由瑞典開嘅咖啡精品店,食物方面就有北歐嘅pastries同黎自瑞典嘅咖啡豆,而店內有部份位置有售賣唔同嘅精品,感覺別緻☺️🥨Cinnabon Bun有別於平時食嘅肉桂卷,呢款質感好麵包,偏鬆軟,唯獨濕潤度不足~ 面頭灑左少少糖粉做點綴,甜度適中,內層嘅圈圈沾左唔少肉桂粉,不過食落就未去到超香肉桂味🧐份量唔算好大,做下午茶會比較適合~ .☕️ Yuzpresso Tonic今次呢杯expresso tonic同平時飲嘅嘅唔同,因為呢杯加左柚子蜜😛 甜度當然提高左不過亦無蓋過咖啡豆嘅香氣,依然飲得出nutty嘅undertone~ 但係個人覺得底部嘅柚子未能完全融入咖啡之中,可能因為係凍飲關係👀

🥨Cinnabon Bun
☕️ Yuzpresso Tonic