2024-06-30
呢間係上環嘅高質廣東點心粵菜館地方有兩層. 服務非常貼心,讓人有如在家中般溫馨。⭐️脆皮燒腩仔外皮香脆,肥瘦適中,咬下去既脆且多汁,質量非常高。⭐️龍蝦湯海皇羹湯頭濃郁鮮甜料足味美,有鮮蝦、瑤柱、扇貝、蛋白和冬菇,非常豐富. ⭐️豉油皇煎鮮南非鮑新鮮鮑魚配上濃郁的豉油王,巧妙煎至剛剛熟,豉油的香味完美襯托出鮑魚的鮮甜,絕佳享受。⭐️欖角醬燒骨表面薄薄粉漿焦香誘人,欖角醬醃製得微甜帶鹹,肉質鮮嫩且肥瘦均勻,而且輕輕一咬輕易骨肉分離,好開胃. ⭐️蝦乾啫啫通菜煲蝦乾鹹香,通菜新鮮爽脆,非常惹味. ⭐️蒜蓉粉絲蒸蟶子蟶子大隻肥美新鮮,配上惹味蒜蓉和粉絲,絕對係下飯首選. 咁多好餸,配埋香噴噴嘅白米飯🍚真係不得了,香氣四溢的金鳳米,米粒煙韌且充滿飯香。😋😋😋職員話師傅係曾經效力多間米芝蓮餐廳招待過好多名人經驗同實力可見一班. 姐姐話佢哋啲點心係即叫即做好好味,叫我哋下次一定要試吓去飲茶食點心.
⭐️脆皮燒腩仔
外皮香脆,肥瘦適中,咬下去既脆且多汁,質量非常高。
⭐️龍蝦湯海皇羹
⭐️豉油皇煎鮮南非鮑
⭐️欖角醬燒骨
⭐️蝦乾啫啫通菜煲
蝦乾鹹香,通菜新鮮爽脆,非常惹味.
⭐️蒜蓉粉絲蒸蟶子
蟶子大隻肥美新鮮,配上惹味蒜蓉和粉絲,絕對係下飯首選.