2024-06-05 371 views
身為港島人嘅我終於試到上環非常出名嘅「味道」,小店無論中午同夜晚都非常爆滿,可見係幾咁受歡迎👍🏻主打生炸雞肶同蔥油豬扒飯等,我同朋友仔梗係嗌呢兩款必點嘅招牌啦😋生炸雞肶配泰式冬陰功米粉必食👍🏻👍🏻大大隻嘅生炸大雞肶,即叫即炸皮脆肉嫩,雞肉非常juicy,咬落去脆卜卜裏面軟滑,夠晒入味,入口啖啖肉超級滿足😋冬陰功米粉正宗泰國風味,酸辣香濃,味道豐富而有層次越式香茅蔥油豬扒蛋飯必點👍🏻👍🏻超大塊嘅豬扒配上太陽蛋同蔥油,再喺米飯上加上濃稠嘅黑豉油,豬扒比我嘅手掌更加大塊,肉質鬆化軟腍,將太陽蛋蛋黃篤穿,加入香味撲鼻嘅蔥油,撈入米飯之中,每粒飯都裹滿蛋汁,滋味無比泰式炭燒豬肉串豬肉串充滿炭燒嘅香氣,外面燒得焦香焦香,豬肉仍然充滿肉汁,店家嘅沙嗲醬濃郁香甜,入口仲食到粒粒嘅花生,兩者配搭無得頂👍🏻📍味道 (上環)上環畢街15號地舖人均消費:$100-150食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

炸雞肶配泰式冬陰功米粉

越式香茅蔥油豬扒蛋飯

泰式炭燒豬肉串

📍味道 (上環)
上環畢街15號地舖

人均消費:$100-150