之前試過一次去呢間三洋食下午茶, 哇, 細碟到呢, OK , 我當下午茶係咁細碟, 不過真係細碟到四啖KO碟乾炒牛河!!今日第二次,  LUNCH就未試過, 經過見到葵涌廣場新開左間三洋, 我們一行四人就入去試下.坐低睇午餐岩食喎, 再見到有餐牌香辣肉燥系列, 更岩我食, 揮手叫侍應, 點菜兩位朋友叫左好特餐,  另一位朋友不食, 齋飲凍奶茶  而我就叫 C 餐(香辣肉燥香芧豬扒蛋飯), 凍杏霜.因為香辣肉燥一樣有ABCDEF...做簡稱, 我就怕侍應哥哥誤會係午餐既C餐, 咁我就拎住個餐牌指住比佢睇, 而佢絕對係望到我指比佢睇 囉 !!C餐來了, E ?!?! 午餐C ?? 即刻話比侍應知, 唔係呢個C餐喎, 咁佢就拎番個對的比我, 落單個侍應竟應話我叫個C餐, 佢以為係午餐的C餐, 話我無講清楚, 我%$$##%$........ 即刻撻著, 火都黎埋, 係咁話我咪指左比你睇囉, 佢一樣重覆同一句說話, 算了算了, 我們認輸!見到塊香芧豬扒, 說好的香芧豬扒呢? 似滾水浸熟豬扒囉, 淡而無味 良心食市, 無添加!絕對不會有第三次!! p.s同佐敦那間相比, 差太遠!

炒牛河!!

而佢絕對係望到我指比佢睇 囉 !!

比你睇囉, 佢一樣重覆同一句說話, 算了算了, 我們認輸!

絕對不會有第三次!!

p.s同佐敦那間相比, 差太遠!
2013-10-12